Nieuws

World Cinema Amsterdam presenteert: Cine Caribe

9 juli 2015

World Cinema Amsterdam: 14 t/m 23 augustus 2015

Het Caribisch gebied is een cinematografische hotspot – het ene na het andere filmtalent dient zich aan. Reden voor World Cinema Amsterdam nader in te zoomen op dit gebied. Onder de noemer Cine Caribe brengt het festival de meest bijzondere films die er de afgelopen periode zijn gemaakt: ruim twintig titels – speelfilms, documentaires en shorts.

Het Caribische filmtalent komt niet uit de lucht vallen, al jaren is duidelijk dat er in de Cariben op dit gebied iets bijzonders gebeurt. World Cinema Amsterdam heeft in de twee vorige edities ook al aandacht aan dit gebied geschonken. In 2013 stond Jamaica centraal in het programma INSIDE JAMAICA, in 2014 stond er een reeks films uit Barbados en Trinidad & Tobago op het programma.

Cuba, het grootste Caribische eiland, kent de grootste filmproductie van de regio. Niet verwonderlijk dus dat dit eiland met vier speelfilms en vier korte films ruim vertegenwoordigd is. Daarnaast zijn er films te zien uit Curaçao, Dominicaanse Republiek, Haïti,  Jamaica en Trinidad & Tobago.

Veel mensen associëren de Cariben met wuivende palmbomen en witte stranden, en terecht. Maar dat is wel slechts één kant van het Caribisch gebied. Er is ook armoede, criminaliteit en racisme. Veel filmmakers laten juist die kant van het gebied zien en doen dat op een originele, meeslepende en waarachtige manier.

Het gehele programma plus alle speeltijden staat donderdag 30 juli online.

Voor meer informatie: http://www.worldcinemaamsterdam.nl/

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?