Tanuki-Tips

Wie voor het eerst in het Arsenaal komt vanwege zijn/haar studiekeuze Japans of Koreaans, kan gerust enige tips gebruiken. Hieronder sprokkelen we handige wetenswaardigheden bij elkaar.


Boekenlijsten 
Studiekeuze, check. Alle roosters en dergelijke ook bij de hand, goed. Maar welke boeken heb je nou nodig? Geen zorgen, Tanuki’s got you. Vind hier de verplichte literatuur voor alle vakken in onze boekenlijsten voor zowel Japan– als Koreastudies van BA1, BA2 en BA3!

De boekenlijsten zijn opgemaakt a.d.h.v. de e-Studiegids en verkregen informatie van de docenten.


East Asian Library & Universiteitsbibliotheek
Waar o waar kan je het beste in alle rust jezelf afzonderen van de rest en keihard blokken voor je tentamens? Bekijk onze tips op deze pagina! Onthoud de bibliotheken en zorg ervoor om een plekje te dipsen tijdens de tentamenperiodes! Of gewoon natuurlijk wanneer je even moet huiswerken.


Studietips voor eerstejaarsstudenten in Japan– en Koreastudies
De senpai’s en seonbae’s hebben wat studietips verzameld voor de eerstejaarsstudenten –deze tips zijn natuurlijk ook altijd handig voor de ouderejaars om even de basiskennis bij te spijkeren. Misschien wil je alvast werken aan je Hiragana en Katakana of heb je een aantal ezelsbruggetjes nodig voor je Hangul? Ganbatte/Hwaiting!


Opleidingscommissie
De opleidingscommissie, of OLC, bestaat uit zowel studenten als docenten. Zij zijn er voor jou. Zit je vast met een studie gerelateerde kwestie, dan kan je altijd bij hen terecht! Lees hier meer over de opleidingscommissie.


Stages & Vacatures, Links
Tanuki ontvangt zo nu en dan nieuws over beschikbare stages en vacatures van Japan en/of Korea gerelateerde werkgevers en instanties. Op deze pagina worden alle leden op de hoogte gebracht van de stages en vacatures! Houd de stages en vacatures eens in de zoveel tijd in de gaten, zeer handig!

En zoals je weet gaan alle Japanologen en Koreanisten in het tweede studiejaar naar het buitenland als verplicht onderdeel van de studie. Hier vind je een aantal blogs die jou het nieuws geven over hun studieverblijf in Japan of Korea!