Nieuws

Tanuki KCC Filmweek

20 maart 2016

508010-swiss-film-week

Het is weer zo ver! De jaarlijkse traditie waar we in de KCC allemaal om staan de springen: de Tanuki Filmweek! Bekijk met ons de spannendste, grappigste, raarste (want we zijn nou wel eenmaal Tanuki) films onder het genot van snacks en wat te drinken!

Dit jaar hebben we een kortere week ingepland, maar wel met evenveel (als niet meer …) films:

Dinsdag 29 maart – Zatoichi (2003) 19:15 – 22:00 Lips. 204

Woensdag 30 maart – GO (2001) 19:15 – 22:00 Lips. 203

Donderdag 31 maart – Documentaire 9Muses + Miss Granny (2014) 18:15 – 22:00 Lips. 030

Vrijdag 1 april – Jiro Dreams of Sushi (2011) + Keuzefilm
20:00 – 00:00 Pelibar (Let op, niet Lipsius dus!)
-Keuzefilms: Wolfchildren Ame & Yuki (2012) / The Beauty Inside (2015)

Een boel films dus! Op de vrijdag (in de Pelibar) zullen we zoals gewoonlijks ook een Aziatisch buffet koken (max. 20 man). Je kunt met ons mee-eten voor €4,- p.p.! Als je mee wilt eten met ons op de vrijdag (nee, het is geen grap) dan kun je ons mailen via kcc@tanuki.nl. Bij ontvangst van de mail zal er altijd een mail ter bevestiging worden teruggestuurd, let hier dus op! Hieronder volgen beschrijvingen van alle films die we gaan vertonen (let op! op dagen met meer dan 1 film staat een geschatte begintijd voor de 2e film):

Dinsdag: Zatoichi (2003)
Ergens in de late Edo-periode wordt een dorp geteisterd door moreel verval en yakuza-bendes, maar dan komt de blinde masseur (anma) /zwaardvechter Zatoichi in het dorp die korte metten maakt met de bendes. Hij raakt bevriend met een boerin en haar gokverslaafde neefje, en twee geisha die in het dorp aankomen, beiden met een duister verleden en eveneens duister doel. Wanneer een bende de macht wil overnemen in het dorp en een uiterst gevaarlijke ronin inhuurt, doet Zatoichi er alles aan om het dorp en zijn vrienden te behoeden van de ondergang. Reken op actie en humor!

Woensdag: GO (2001)
Sugihara, van koreaanse afkomst, leeft als een vreemdeling in zijn eigen land. Tot en met junior high is hij altijd naar een koreaanse school geweest en zijn vader is pro-Noord Korea, maar zelf wilde hij het liefste naar een japanse school en staat hij ingeschreven als Zuid Koreaan. Terwijl hij opzoek is naar zijn eigen identiteit, krijgt hij ook temaken met typische tienerproblemen: gevechten op school, ruzie met zijn ouders en natuurlijk liefde.

Donderdag: Documentaire 9Muses 18:15
In de documentaire krijgen we een glimps van het dagelijks leven van de 9Muses: teamwork, jaloezie, drukke schema’s … het hoort allemaal in het leven van een groeiende popsensatie.
Miss Granny (2014) 19:45
Een omaatje in de 70 merkt dat ze een last wordt voor haar familie. Nadat ze haar foto laat maken in een mysterieuze photostudio, is ze plotseling 50 jaar jonger! Als 20-jarige (met de wijsheid van een 70-jarige) gaat ze door het leven, met alle gevolgen van dien! Fun fact: In 2015 is een film met hetzelfde plot en zelfde Engelse titel gemaakt! Het verschil: die die wij gaan kijken is veel leuker….

Vrijdag: Jiro Dreams of Sushi (2011) 20:15
Deze film vertelt over het leven van Jiro Ono, die door veel mensen als de beste sushi-chef ter wereld wordt beschouwd. In zijn verrassend kleine sushi-only zaak in een metrostation in Ginza kunnen slechts 10 mensen per keer zitten, maar laat je niet voor de gek houden, zijn sushi heeft als eerste van soortgelijke zaken 3 Michelin sterren toegekend gekregen! We zullen worden verleid door de beelden van fantastische sushi, als ook beelden die heimwee op zullen wekken naar Japan.

WOLF CHILDREN 22:00
Als student krijgt Hana een relatie met een mysterieuze man, die haar op een nacht met volle maan laat zien dat hij de laatste weerwolf op aarde is. Ondanks dat blijft Hana van hem houden en besluiten ze samen een gezin te vormen. Ze krijgen twee kinderen: Ame, geboren op een regenachtige dag, en Yuki, geboren op een dag met sneeuw. Hun geluk is echter van korte duur: de vader komt plots te overlijden. Hana staat er nu alleen voor om de twee jonge kinderen, die dankzij de genen van hun vader ook in wolfjes kunnen veranderen, op te voeden.
The Beauty Inside: 22:00
Hoe zou het zijn als je elke dag wakker wordt in een ander lichaam? Dit overkomt Woo-Jin: soms is hij een zij, soms is zij een hij. Met leeftijd en etniciteit wordt ook geen rekening gehouden, soms wordt Woo-jin wakker als Koreaanse tiener en soms volbejaarde buitenlander! Aan de binnenkant is Woo-Jin hetzelfde, de buitenkant verandert alsmaar door. Maar hoe gaat dat dan met de romatiek? Woo-Jin probeert er iets op te vinden …

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?