Tanuki Filmavond III – Blade Runner

Komende dinsdag is het weer tijd voor een gezonde dosis cinematische afleiding in de vorm van een filmavond. Ditmaal zal de filmklassieker ‘Blade Runner’ van Ridley Scott worden getoond. De Pelibar heeft voor ons haar deuren geopend, zodat de film bekeken kan worden onder het genot van een koud biertje of andere lekkernij.

Bladerunner

De film speelt zich af in het dystopische Los Angeles van 2019, waarin naast mensen ook mensachtige klonen rondlopen; ‘Replicants’. Na een gewelddadige rel worden de replicants illegaal bevonden en opgesloten. Speciale politie-eenheden genaamd ‘Blade Runners’ worden ingezet om ontsnapte replicants te vangen en doden. Rick Deckard, zo’n Blade Runner, wordt uit z’n pensioen getrokken als een gevaarlijke groep replicants ontsnapt. Tegen zijn zin pakt hij de opdracht aan.

Blade Runner, één van de grootste Amerikaanse cult-klassiekers van de jaren ’80, gaf de wereld een nieuwe kijk op hoe de toekomst er uit zou kunnen zien. De film heeft een enorme invloed gehad op Japanse anime, en bijv. Akira, Bubblegum Crisis en Ghost in the Shell zijn hier producten van.

Wat: Blade Runner filmvertoning
Waar: Pelibar, Pelikaanhof 52, Leiden (rechtsachterin De Pelikaanhof)
Wanneer: Dinsdag 4 November, 20:00 uur

Klik hier voor een routebeschrijving vanaf het Arsenaal naar de Pelikaanhof.