Koreaweek

De populariteit van zowel Koreaanse popcultuur als de opleiding Koreastudies neemt in grote mate toe in Nederland, en daar kunnen wij als studievereniging voor Japanologie en Koreanistiek natuurlijk niet omheen! Daarom organiseert de Koreacommissie de Koreaweek: in deze week, die duurt van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april, vindt elke dag een Korea-gerelateerde activiteit plaats. Het schema ziet er als volgt uit:

Maandag: Taekwondo Workshop
Taekwondo is de van oorsprong Koreaanse vechtsport, waarbij je leert jezelf te verdedigen zonde rhe tgebruik van wapens. De workshop is niet alleen een leuke kennismaking met de sport, maar ook goed voor lichaam & geest!
Waar: Universitair Sportcentrum Leiden
Tijd: 17:00 – 18:00 (geen sportpas nodig!)

Dinsdag: Filmavond Tidal Wave/Haeundae (2009), mét Koreaanse snacks!
De film die bekend als Zuid-Korea’s eerste rampenfilm, gaat over professor Kim, die na aanwijzingen van een opkomende tsunami de strandgangers in Haeundae probeert te waarschuwen voor de opkomende ramp.
Waar: Lokaal 227 Lipsius, Universiteit Leiden
Tijd: 19:00 – 21:00

Woensdag: K-pop dansles
Altijd al vol bewondering naar de gelikte dansjes gekeken uit de populaire K-pop video’s? Dit is jouw kans om het zelf te leren!
Waar: Danszaal Lipsius, Universiteit Leiden
Tijd: 16:30 – 17:30

Donderdag: Lezing “Do’s & Don’ts in Korea”
Een ervaringsdeskundige zal in deze lezing vertellen hoe je jezelf wel, maar vooral ook níet in Korea moet gedragen. Een absolute must voor degenen die er voor studie of vakantie heengaan, maar ook interessant voor degenen die interesse hebben in Koreaanse etiquette.
Waar: Lokaal 0.01 Lipsius, Universiteit Leiden
Tijd: 19:00 – 20:00

Vrijdag: K-pop Party
Als afsluiter van deze drukke week, een knallend feest om even stoom af te blazen! Uiteraard gevuld met muziek van Koreaanse artiesten.
Waar: DOK 2, Havenplein 2, Leiden
Tijd: 21:00 – 02:00 (let op: deur sluit om 00:00!)
Prijs: €5,-, kaartjes worden alleen aan de deur verkocht

De activiteiten staan open voor zowel leden als niet-leden en deelname is gratis (met uitzondering van het feest). Heb je interesse om te komen? Meld je aan via hier aan zodat wij op je komst voorbereid zijn!