Nieuws

Kleine reis: Berlijn

7 december 2015

Berlijn

Wie A zegt moet ook Berlijn zeggen. Daarom gaat LVSJK Tanuki komende januari naar het bruisende Berlijn. Deze wereldstad met zijn toeristische attracties, rijke geschiedenis en beroemde nachtleven is een must om eens (of vaker) bezocht te hebben. We zullen dan ook langs de bekende locaties zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag en de Fernsehturm komen. Daarnaast verkennen we het verleden van Berlijn door een bezoek aan de Berlijnse muur, het Holocaust monument en de Berliner Unterwelten. Na deze lange dagen rusten we natuurlijk uit in de vele en uitermate gezellige clubs en barretjes.

We vertrekken op zondag 24 januari en komen terug op woensdag 27 januari. De kosten voor deze reis zijn €160,-. Aanmelden kan tot en met 20 december.

Dus meld je aan en zorg dat ook jij binnenkort kunt verkondigen “Ich bin ein Berliner”, aanmelden doe je door een mail te sturen naar reis@tanuki.nl met daarin de volgende gegevens:

-Naam (volledig):
-Leeftijd:
-Studie:
-Jaargang:

Let op: Aanmelden betekent dat je akkoord gaat met het bovengenoemde bedrag en een aanbetaling van €100,- maakt vóór 26 december 2015.

Mocht je nog vragen hebben, stuur deze dan naar reis@tanuki.nl.

fernsehturm
Het programma is als volgt:

Sonntag
Op zondag 24 Januari 2016 om 9:30 is het zover! Dan gaan wij op Leiden Centraal verzamelen met alle geliefde Tanukiaantjes die zich op hebben gegeven voor dit avontuur. We beginnen onze reis in de trein richting Schiphol die om 9:57 vertrekt, om zo ons vliegtuig naar Berlijn te kunnen halen om 11:25. In het vliegtuig heb je lekker even de tijd om nog even een dutje te doen voor we rond 12:45 aankomen in de stad waar het allemaal om gaat, Berlijn! We
 vertrekken daarna met zijn allen naar het hostel waar we onze nachten in Berlijn gaan doorbrengen. Eenmaal daar, rond een uur of 13:30, hebben we even lekker de tijd om te settelen en tot rust te komen, waarna we ons avontuur toch echt gaan beginnen om 15:00 uur! We vertrekken richting het bekende Potzdamer Platz en het daaraan gelegen Sony Center. Niemand zal zich hier vervelen aangezien er vanalles te doen is! Ga shoppen in de vele winkels, eet een hapje bij de vele eetgelegenheden en pak een filmpje in het IMAX theater! In de avond is er de mogelijkheid om Japans te eten bij Kaiten Sushi, of Koreaans bij Madang Korea. De rest van de avond is nog leeg, dus pak op aanraden van de reisco lekker een terrasje in het centrum van Berlijn om rustig bij te komen van de reis op deze eerste dag van de kleine reis!

Montag
Om te zorgen dat iedereen weer klaarwakker is voor de aankomende dag, beginnen we de dag met een bezoekje aan de Berlin Dungeon.
 
Wanneer we dat hebben gehad, is het al weer lunchtijd, en kun je je maag achterna opzoek naar currywürst of krapfen, waarna we de dag voortzetten en de middag beginnen met een uitzicht ganz Berlin vanaf the Fernsehnturm.
 
Om bij het thema van “zich in hogere sferen bevinden” te blijven, is de volgende stop de Berliner Dom op
 het Museum Eiland. Als contrast, gaan we daarna de diepte in, maar niet zo diep dat het heet onder onze voeten wordt, en eindigen we middag met de Berliner Unterwelten, en onder andere bunkers uit de Tweede Wereldoorlog zullen verkennen. 
Na het avondeten, gaan we met z’n allen naar de karaoke, en zien we wie de laatste noot zingt. Wie daarna nog puf heeft, is vrij om Berlijn nog onveilig te maken, zolang we je maar weer in een stuk terugzien bij het ontbijt.

Dienstag
Onze tweede volle dag in de Duitse hoofdstad begint met een bezoek aan de restanten van de Berlijnse muur. Vervolgens brengen we, na geluncht te hebben, een bezoek aan de Brandenburger Tor. Waar Parijs de Eiffeltoren heeft en London de Big Ben, is dit het meest iconische bouwwerk van Berlijn, pal op de grens van de voormalige oostelijke en westelijke stadshelften. Niet ver hiervandaan bevinden zich allerlei Duitse overheidsgebouwen waaronder het Reichstag. Met Nederlandstalige audiobegeleiding bezoeken we de koepel van dit gebouw, van waar je een panoramisch uitzicht over Berlijn hebt. Tenslotte brengen we een bezoek aan het Holocaust Monument. Het hierbij horende ondergrondse museum zal menigeen niet onberoerd laten. ‘s Avonds is er ruimte voor vrije tijd en kun je naar eigen voorkeur het nachtleven van Berlijn verkennen. Bis morgen!

Mittwoch
Degenen die het nachtleven in Berlijn gisteren zorgvuldig hebben verkend hoeven vandaag pas in de middag op te staan, want we vertrekken rond 13:00u naar het Viktoriapark. De vroege vogels kunnen de ochtend gebruiken om op eigen gemakje ontbijt te halen. In het Viktoriapark kunnen we het bergachtige landschap en haar eigen waterval bewonderen, waarna iedereen z’n eigen gang gaat.

Om 16:00u moeten we richting het vliegveld gaan om de vlucht van 18:00u te pakken, dus gebruik de uurtjes daarvoor nog om de laatste stukjes van Berlijn mee te maken! Na een vlucht van net iets meer dan een 1,5 uur komen we in de vroege avond weer aan op Schiphol, en zijn de prachtige foto’s en herinneringen het bewijs van de mooiste kleine reis.

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?