Nieuws

Japanweek

4 maart 2015

Untitled-1

Met trots presenteren we in de week van 9 t/m 13 maart de Japanweek. Hierin zal elke dag een Japan-gerelateerde activiteit plaatsvinden.

Het schema is als volgt:

Maandag 9 maart:
16:00-18:00 | Lipsius 005.

Verhalen van Gerard.
Gerard Jellema, verhalenverteller, maakt zijn beroep ervan om mensen op een zo’n interessant mogelijke manier Japanse verhalen te presenteren. Laat je meenemen door Gerard in de magische wereld van youkai, samourai en veel meer.

Mis deze exclusieve kans niet om de wonderlijke wereld van Japan eens via een ander medium waar te nemen dan door middel van muziek en televisie! Gerard Jellema zal speciaal naar Leiden komen om ons op inspirerende wijze zijn Japanse verhalen te vertellen. Het belooft een waar spektakel te worden!

Voor mee info: http://www.eenverhaalvangerard.nl/index.html

Dinsdag 10 maart:
16:00-17:00 | USC, Zaal A

Kendo workshop
Altijd al gefascineerd geweest door de stoere zwaardvechters van het oude Japan? Met deze kendo workshop zal ook jij de held uit je favoriete Kurosawa film na kunnen spelen.

Gegeven door een ware Kendo-sensei, zal dit een workshop worden waar je zeker bij moet zijn! Er zijn echter maar 14 plaatsen beschikbaar dus mail snel naar intern@tanuki.nl om jouw plekje een feit te maken!

Woensdag 11 maart:
15:00-17:00 | Arsenaal

Origami workshop
Jezelf altijd al afgevraagd hoe je een Pikachu zelf kan vangen? Tijdens de Origami workshop leer je er een maken!

Onder leiding van de inmiddels wereldberoemde Gise, zal er een origami workshop plaatsvinden. Kraanvogel, werpsterren en jouw favoriete pokemon? Gise leert je hoe!

Donderdag 12 maart:
15:00-17.00 | Locatie TBA (Check FB)

Yosakoi workshop
Altijd al stiekem geinteresseerd geweest in yosakoi maar de moed niet opgebracht om mee te trainen? Speciaal voor jullie zal yosakoi een workshop geven zodat jij, ja jij, ook eens lekker mee kan schreeuwen en dansen! Deze workshop is geheel vrijblijvend en is niet verbonden aan een Raiden-lidmaatschap. Waar wacht je nog op? Train lekker mee!

Vrijdag 13 maart:
13.15 | Arsenaal

Sushi workshop
Leer zelf sushi maken met Jacqueline le Coque, meester chef, Michelin ster kok en visroller Grandiose.

Want wat is een betere lunch dan verse sushi? Die is er niet, he?
Kom daarom ook na je vermoeiende colleges lekker mee rollen met chef-kok Jacqueline Schaepman en verzeker jezelf van een prima maaltijdje!

Maandag 16 maart:
17:30 | Lipsius 011

Filmvertoning Hafu
Georganiseerd door prof. Ezawa vindt er een screening plaats van de documentaire film Hafu. Niet alleen deze vertoning ontzettend interessant, maar ook handig voor vele aankomende scriptieschrijvers. Daarom zal Tanuki deze film ook extra promoten als onderdeel van de Japanweek. Toegang is gratis en voor iedereen dus laat dit niet schieten!
Meer informatie: http://hafufilm.com/en

Elke dag is er weer een nieuw evenement voor onze lieve Tanukianen, maak je week vrij en kom gezellig langs! Voor je het weet zit je in het Maagdenhuis.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om met een Kimono lapdoek de avoir de l’importance van kleine talenstudies in de gezichten van het UvA bestuur te wrijven.

我、守り続けん!

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?