Eerste Research in Progress van het jaar!

Woensdag 19 oktober zal de eerste Research in Progress van het jaar plaatsvinden! Dit evenement is bedoeld om studenten meer inzicht te laten krijgen in het werk van onze universiteitsdocenten. Naast het verschaffen van diverse colleges, zijn ze namelijk ook druk bezig met hun eigen onderzoek.

Het centrale thema is ‘Boeddhisme’. Er zullen deze avond 2 docenten aan het woord zijn, namelijk Dr. van der Veere (Japanstudies) en Prof. Walraven (Koreastudies). Dr. van der Veere zal het gaan hebben over de overdracht van kennis via officiële kanalen (tempels) en onofficiële kanalen (pelgrimage). Prof. Walraven zal zich meer richten op de geschiedenis van Boeddhisme in Korea in de periode van 1600 tot 1900.

Het evenement zal van 19:15 tot 21:15 plaatsvinden in het Sieboldhuis (Rapenburg 19, Leiden). Ter afsluiting is er ook nog de mogelijkheid om na te borrelen met de docenten en de andere aanwezigen. De borrel zal om 21:30 plaatsvinden in café Barrera (Rapenburg 56, Leiden).

Dus ben je geïnteresseerd in het onderwerp, of ben je benieuwd waar docenten zich voornamelijk mee bezig houden? Kom dan vooral even langs!