Nieuws

De sleutel van Tanizaki

4 februari 2016

img7129_35

Het Vlaamse theatergezelschap LOD komt dit voorjaar met een bewerking van de roman van Junichiro Tanizaki, De Sleutel. Een voorstelling met live percussie en dans in de regie van Josse de Pauw met o.a. Frieda Pittoors. Op 7 maart speelt de voorstelling in Den Haag. Wij mogen bij deze onze leden een korting geven van maar liefst 50% voor bovenstaande voorstelling, de kortingscode zal worden verstrekt via onze nieuwsbrief, dus hou deze goed in de gaten!

Man en vrouw lezen elkaars dagboeken en weten dat van elkaar. Ze hebben de sleutels ervan doelbewust laten slingeren. Via hun dagboeken communiceren ze met elkaar over wat het daglicht niet mag zien, sturen ze elkaar in hun wederzijdse geheime verlangens. Wanneer er een huwelijkskandidaat opduikt voor hun dochter, raakt ook hij stilaan betrokken bij hun seksuele fantasieën.  In een steeds nauwer web van jaloersheid, sadomasochisme en een obsessie voor ontrouw, wordt de man uiteindelijk, tijdens een van de zorgvuldig opgebouwde sessies, getroffen door een hartaanval en sterft.

Josse De Pauw wil de roman van Junichiro Tanizaki laten spelen door vier vrouwen: een actrice, twee danseressen en een percussioniste. Het vrouwelijke aanvoelen van dit verhaal is het vertrekpunt, de onvermijdelijk westerse interpretatie van dit Japans verhaal een onderzoeksvraag. Hoeveel en wat gaat er verloren in de vertaling naar theater? Hoe anders begrijpen vrouwen dit verhaal? En hoe verschillend begrijpen mannen en vrouwen elkaars verhaal? Hoe lezen we elkaars dagboeken?

Meer informatie: Flyer
http://www.theateraanhetspui.nl/agenda/1488
http://www.lod.be/nl

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?