Career Day

Naast onze jaarlijkse Company Days organiseren we dit jaar nog wat extra’s. We maken er namelijk een heuse Career Week van waarin jij van alles te weten kan komen over stages, internships, bedrijven en noem maar op.

Het eerste evenement van de Career Week is de Career Day op maandag 25 januari. Vanwege Corona zal het evenement volledig online plaatsvinden via Teams. Kom hieronder meer te weten over wat er die dag gepland staat en schrijf je in onderaan de pagina!

*Inschrijven is verplicht. Een link naar de Teams zal via de mail verzonden worden. Het evenement is alleen bedoeld voor TANUKI LEDEN

*Het invullen van de eerdere interesselijst voor de Company Days geld niet als inschrijving voor de Career Day! Je moet je dus dan alsnog hier inschrijven.

25 januari
9:30-9:45Introductie
9:45-10:15Lars Keizer:
Lars is vorig jaar afgestudeerd van de bachelor met als specialisatie PEIR. Op het moment is hij masterstudent Asian Studies – Politics, Society, and Economy en werkt hij hiernaast ook bij de Universiteit. Tijdens zijn studie volgde hij in zijn minorruimte een stage bij het Japanse bedrijf JTB (Japan Travel Bureau) in Amsterdam. Heb jij vragen over het doen van een stage tijdens je studie, dan kan je die hier zeker kwijt.
10:15-10:20Wissel
10:20-10:50Annick Abspoel:
Annick werkt sinds eind 2018 full time bij DENSO, een Japans bedrijf waarvan het Europese hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam.
In April 2018 begon Annick als trainee bij de afdeling Corporate Communications. Na het behalen van haar Bachelor werk ze bij de afdeling Production Control & Logistics, waar ze nu logistieke problemen oplost en de Europese logistieke kosten analyseert voor het hoofdkantoor in Japan.
10:50-10:55Wissel
10:55-11:25Maarten Rutte:
Na het behalen van zijn Bachelor in 2018 vertrok Maarten meteen naar Fukuoka om daar te gaan werken bij een bedrijf waar hij eerder een internship had gedaan. Een halfjaar later besloot hij iets anders te gaan doen, en nu werkt hij al zo’n anderhalf jaar voor de locale overheid van de Prefectuur Saga, via het JET programme.
11:25-11:30Wissel
11:30-12:00Anoma van der Veere:
Anoma van der Veere is onderzoeker bij het Leiden Asia Centre aan de Universiteit Leiden. Werkzaam bij de Universiteit van Osaka in Japan, schrijft hij over internationale samenwerking en openbaar beleid op het gebied van technologie, onderwijs en sport. Zijn onderzoek richt zich op sport en onderwijs door de lens van de media, en het snijvlak van technologie en gezondheidszorg in Japan en Nederland.
Namiddag: 
13:00-13:15Introductie
13:15-13:45Grace Asiamah Toku:
Leer hoe het is om een internship te volgen bij een Koreaans bedrijf in Nederland. Grace volgt op het moment een intership bij Hyundai Motors en zal haar ervaringen komen delen.
13:45-13:50Wissel
13:50-14:20Luk van Leeuwen:
Luk is docent Koreaans bij verschillende (taal)scholen. Ze geeft elke avond les aan groepen met verschillende taalniveaus. Nu is al het werk online, maar over een tijdje ook weer klassikaal. Luk zou verder graag als tolk of als tour guide willen werken zo snel als dat weer mogelijk is.
14:20-14:25Wissel
14:25-14:55Elbrich Fennema:
Journalist Elbrich Fennema studeerde Japans aan de Universiteit Leiden. Daarna woonde ze van 1984 tot 1993 in Tokio. Daar pakte ze de journalistiek serieus op. Ze was correspondent voor de radio (BRT, NCRV, NOS, TROS, VARA), voor NRC Handelsblad en de GDP. Ze publiceerde in Japanse media en was commentator bij Japanse tv-programma’s. Ook schreef ze haar eigen boek over de Japanse zakenroman genaamd ‘Hoe Japan werkt’.
14:55-15:00Afsluiting dag
Avond:
19:20Opening
19:30-20:00Manon de Boer:
Manon werkt mee aan inhoudelijke educatieve onderwijsprogramma’s, coördineert evenementen, verzorgt de wagtail (op de
website), is gastvrouw, zit kassa en staat nu ook 16 uur in het museumcafé van Rijksmuseum de Boerhaave. Leer meer over deze ontzettend afwisselende baan.
20:00-20:30Lucrée van den Heuvel:
Lucrée is omgevingsmanager & adviseur duurzaam ondernemen bij Hika Advies gespecialiseerd op advies en uitvoering op het gebied van omgevingsmanagement en duurzaam ondernemen in infra en bouw.
20:30-21:30Jessica Hilhorst & Dorina Veldhuis:
Dorina Veldhuis en Jessica Hilhorst hebben beiden Japanse taal en cultuur gestudeerd.
Hoewel ze niet in hetzelfde jaar studeerden, hebben ze elkaar wel leren kennen via het alumni netwerk.
Na hele andere carrièrepaden te hebben gevolgd, werken beiden nu in het onderwijs als beleidsmedewerkers en komen ze elkaar in de huidige setting af en toe tegen.
Dorina en Jessica nemen je mee door hun route naar hun huidige baan en hoe de studie Japans hierin voor hen van meerwaarde was.
21:30-21:45Afsluiting avond