Nieuws

Bestuursupdate – maart 2024

18 april 2024

“Als iets een keer gebeurt, is dat een incident. Als het in korte tijd twee keer plaatsvindt, is dat heel toevallig. Als het drie keer gebeurd is er sprake van een patroon en als een vierde geval vrijwel identiek is, dan is dat ronduit verdacht.” Dat zijn de woorden van de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Volgens deze theorie is de bestuursupdate bijna een patroon, en is het nu nog toevallig dat dit initiatief niet al na één editie weer gestopt is :). In deze update behandelen we onze bezigheden gedurende de maand maart.

Allereerst zijn we deze maand gestart met het houden van een vast wekelijks werkmoment. Voorheen zagen we elkaar iedere week op de bestuursvergadering, maar werkte iedereen voor de rest zelf in eigen tijd aan de verschillende taken. Lopende dit jaar merkte we dat er behoefte was aan meer structureel contact onderling, en dan vooral een moment waarop we met elkaar aan zaken konden werken, elkaar konden helpen en vooral elkaar konden motiveren. In maart zijn we dus gestart met iedere donderdag minstens 2 uur gezamenlijk werken, en dit heeft al tot meer productiviteit geleid.

Begin maart was er ook een open dag van de opleiding Japanstudies. Hier heeft Lukas namens ons geholpen bij de voorlichtingspraatjes om nieuwe studenten alvast bekend te maken met de vereniging. Bij het kraampje van de opleiding op de markt zijn namens Tanuki ook flyers uitgedeeld met informatie over zaken als bijvoorbeeld de boekenverkoop en het eerstejaarskamp.

Deze maand hebben we ook weer ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van Japanse universiteiten. De eerste van deze ontmoetingen was een lunch met afgevaardigden van Keio University. Zij waren op een meerdaags bezoek in Nederland om onder andere een kijkje te nemen op onze universiteit. Later hadden we ook nog een ontmoeting met 2 vertegenwoordigers van Meijo University. Zij komen later dit jaar met een groep studenten naar Nederland en zouden dan graag met een aantal van onze studenten kennismaken. Hiervoor zullen wij op 4 september met hen een activiteit organiseren, dus mocht je hier interesse in hebben, houd deze datum dan alvast vrij in je agenda. Mensen die al opgemerkt hadden dat dit samenvalt met de laatste dag van het eerstejaarskamp kunnen gerust zijn dat mentor zijn op het kamp en deze activiteit met elkaar te combineren zijn.

In maart was er ook weer een ALV, waar wij een aantal belangrijke zaken hebben kunnen behandelen. Yannick kon verslag doen van de financiën in de eerste helft van het jaar. Over het algemeen ziet het financiële plaatje van de vereniging er gunstig uit, maar bij een aantal commissies ligt er nog aardig wat geld op de plank dat uitgegeven kan worden. Ook hebben wij op de ALV een nieuw lid in de RvT mogen verwelkomen.

Als laatste was het in maart ook weer tijd voor een van de grootste activiteiten van het jaar: het Tanuki Gala. Dit jaar organiseerde onze activiteitencommissie het gala samen met SVS, zoals dit ook voor de afgelopen lustra van beide verenigingen gebruikelijk was. Mocht je zelf niet bij het gala geweest zijn, dan kun je een sfeerimpressie opdoen met de foto’s die op de website staan :P. Al met al was dit een enorm gezellige avond.

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?