Bestuursjaar
2022-2023
Bestuursleden
Robin Wacanno (Praeses)
Menno Ederer (Ab Actis)
Joop Kuilman (Quaestor)
Roos Schaapsmeerders (Assessor Intern)
Noah Groen (Assessor Eerstejaars)
Yuri Peerkhan (Assessor Onderwijs)
Status
e.t.
v.l.n.r. Roos, Menno, Robin, Joop, Noah, Yuri

Bestuur 41

猫の手も借りたい

Praeses

Hoi, ik ben Robin, jullie voorzitter voor dit academische jaar. Ik ben 23 jaar oud en ben e̢̳͇̺̺̾ͪ̋̚ę̮͙̝͔̻̺͉̾ͩ̉r͙̞̟̈́̀͌͊͘s̡̭͉̳͔̭͕͈̠͛t̗͙̺͈ͧ͆ͣ̚̕e̶͖̰͊jaars (voor de 3e keer). Ik woon in Diemen (in een skere studentenflat) maar kom oorspronkelijk uit de kop van Noord-Holland. Voordat ik aan japanstudies begon studeerde ik informatica aan de Universiteit van Amsterdam. Hier ben ik overigens nog steeds actief als werkcollegedocent. De stap van informatica—hoewel verrassend genoeg door relatief velen op de opleiding genomen—lijkt misschien niet helemaal voordehandliggend. Dit was in mijn geval een uitstekend voorbeeld van het butterfly effect. Nietsvermoedend kwam ik in een ver verleden een nederlands anime-meemkanaal op YouTube tegen (Japanimatie; zoek op op eigen risico). Op de bijbehorende Discord-server ontmoette ik vervolgens een stakker (100 punten voor wie kan raden wie dat is 😏) die zei ‘Japans’ te gaan studeren. Het een leidt tot het ander, en nu ben ik hier dit tekstje aan het typen, en is mijn leven volledig ontspoord 😌

Mijn hobbies/interesses zijn onder andere zaken die te maken hebben met computers, geschiedenis, taalkunde, maar ook raakvlakken daartussen en in het bijzonder fotografie. Helaas heb ik door mijn huidige bezigheden niet veel tijd voor dit soort dingen; al probeer ik het waar mogelijk te combineren met mijn werkzaamheden binnen het bestuur. Denk dan bijvoorbeeld aan sleutelen aan de website, foto’s maken tijdens activiteiten of informatie over het verleden van onze vereniging opduiken. Mocht je een van deze interesses delen, dan kun je me altijd benaderen, want hulp is altijd welkom. Qua muziek verwijs ik naar mijn lastfm: https://www.last.fm/user/flevosap_.

Ab-Actis

hey hey! Ik ben Menno, vijfdejaars Japanstudies en derdejaars Chinastudies, en dit jaar zal ik de functie van Secretaris uitvoeren voor Tanuki. Ik ben herkenbaar door mijn gekleurde haar. Om de tijd heb ik namelijk weer een nieuwe kleur, zo heb ik al roze, rood, blauw en paars gehad. Als je een suggestie hebt voor wat ik met mijn haar kan doen, hoor ik dat graag! 😉In mijn vrije tijd game ik graag op mijn PS5 of Switch, of kijk ik samen met vrienden films. Ik heb namelijk met meerdere vrienden een kijklijst van films en series die we samen willen zien. Ik hoop dat samen met mijn medebestuursleden en de commissies, wij er weer een mooi jaar van kunnen maken.

Quaestor

Hoi! Ik ben Joop en ik ben de nieuwe penningmeester van Tanuki. Hiernaast ben ik ook voorzitter van de acquisitiecommissie. Ik vond het eerste jaar zo ontzettend leuk, dat ik besloot het 2 keer te doen! 🥳🥳 Ik heb 8 jaar op schermen gezeten, en hopelijk begin ik weer wanneer de studiedruk dit toelaat 🥲. Je kan me vaak in de kantine of in het bestuurshok vinden, of in de avond ergens met een pilsje 😊. Als je vragen hebt over wat ik doe, even kennis wil maken of ergens mee zit, stuur me dan vooral een berichtje!

Assessor Intern

Hi! Mijn naam is Roos en dit jaar ben ik de Assessor Intern. De tijd vliegt maar ondertussen ben ik alweer vierdejaars, al betekent dit niet dat je mij niet vaak tegen zal komen in de gangen van het Lipsius! Ik ben ondertussen bezig met mijn minor Game Studies, wat redelijk wat tijd in beslag neemt samen met dit bestuursjaar maar gelukkig heb ik nog tijd voor enkele hobbies! Ik zit graag ergens met een kop koffie/thee een boek te lezen van o.a. Tawada Yoko of op de switch Phoenix Wright te assisteren zijn werk te doen 🕵🏻 Er is geen pijl te trekken op mijn muzieksmaak en ook bij anime ben ik bereid vrijwel alles een poging te geven. Als ik niet op de uni of op werk ben zal je mij vast aan (of achter) de bar van VSL Catena vinden (soms ook daar met mijn boek en een theetje ;P).

Dus mocht je mij een keer tegen het lijf lopen, twijfel vooral niet een praatje te maken! ✨

Assessor Eerstejaars

Heyy!! Ik ben Noah en ik zal dit jaar jullie assessor eerstejaars zijn. Ik ben hiermee ook de voorzitter van de eerstejaarscommissie, dus als je nog leuke ideeën hebt voor een activiteit zijn die altijd welkom! Naast de studie en mijn enorm leuke baan bij het kruidvat ben ik graag thuis bij mijn 2 katten, Wolfgang en Amadeus. Verder ben ik bijna altijd wel iets aan het lezen, of het nou een boek, manga of comics zijn. Dus als je aanbevelingen hebt, let me know 😉 Ook speel ik al ruim 9 jaar gitaar en ik hoop binnenkort weer wat meer te kunnen spelen.

Naast alleen thuis zitten met mijn katten, hou ik ook heel erg van met vrienden zijn. Lekker samen wat eten, de stad verkennen of gewoon even bijpraten. Kletsen ben ik namelijk ook heel goed in haha dus als je ooit een praatje wilt doen zoek me dan vooral op of stuur een berichtje!!

Groetjess <3

Assessor Onderwijs

Hoi! Mijn naam is Yuri en ik ben sinds kort de nieuwe Assessor onderwijs. Dit is een nieuwe rol, dus ik hoop er een goede invulling aan te kunnen geven. Als jullie een leuk idee hebben, of een probleem waar niemand maar iets aan doet, ik kan altijd even kijken wat ik kan betekenen! Op het moment ben ik een eerstejaars student en volledig aan het genieten van de drukte. Ik heb de afgelopen 4 jaar gewerkt op een kantoorbaan en me mateloos zitten vervelen, dus de drukte is voor nu wel welkom.

Een enkeling van jullie heeft op het kamp al mijn gênante momenten gezien, dus vanaf hier kan het alleen nog maar beter. Voor iedereen die nu nieuwsgierig is, ik hoop jullie op een volgend kamp te kunnen zien ;). Ik ben vaak te vinden op de uni, of online als ik vanuit huis aan het gamen ben met huiswerk bezig ben.

Ik ben altijd bij voor een borrel, feestje of een ander excuus om alcohol te consumeren, maar ik ben ook altijd open voor een gesprek, dus spreek me vooral even aan als je met vragen en/of problemen zit!

 

Ik ben zelf niet super actief op instagram omdat ik geen motivatie heb voor posts, maar je kan me via discord bereiken op ItsYuri#6666