Bestuursjaar
2021-2022

(lustrum)

Bestuursleden
Dennis Overzet (Praeses)
Joyce Trimbach (Ab-Actis)
Hinako Ogawa (Quaestor)
Isa Lefering (Assessor Intern)
Bastiaan Flikweert (Assessor Extern)
Jessie van Scherrenburg (Assessor Eerstejaars) – Sinds 05-01-2022 geen Assessor meer
Status
e.t.
v.l.n.r. Isa, Jesse, Bastiaan, Dennis, Joyce, Hinako

Bestuur 40

Soju with Ice Tea

Praeses

Joehoee! Mijn naam is Dennis Overzet, 25 jaar en al enige maanden ben ik de Praeses van Tanuki. Ergens daarnaast studeer ik nog Japanstudies en werk ik in de TheaterHangaar bij Soldaat van Oranje, wat echt enorm lachen is. Als Praeses stuur ik het bestuur en de vereniging aan en zorg ik samen met alle commissies en mijn lieve bestuursgenootjes dat Tanuki op de juiste koers blijft. Verder zit ik bestuursvergaderingen en ALV’s voor en is het mijn taak om te zorgen dat alles volgens de statuten verloopt. Afgelopen collegejaar heb ik het besluit genomen om bestuur te gaan doen, omdat het mij onwijs leuk leek om meer betrokken te raken bij Tanuki en om mijn visie op hoe een vereniging dient te draaien, in de praktijk te brengen. Dit jaar gaat er dan ook veel veranderen, maar met name hebben we natuurlijk het achtste Lustrum om naar uit te kijken! Hier heb ik vooral onwijs veel zin in en het is dan ook niet voor niets dat ik zitting heb genomen in de lustrum commissie, om hen bij te staan en te zorgen dat zij een kort lijntje hebben naar het bestuur. In het kleine beetje vrije tijd wat ik na m’n extracurriculars heb, vind ik het leuk om te gamen of naar het Oekraïense Eurovisie Nummer op repeat te luisteren (it’s a jam). Daarnaast ben ik een enorme talengeek en probeer ik regelmatig meerdere talen tegelijkertijd te leren, wat overigens (helaas) niet altijd even goed gaat. Nu ben ik in elk geval (lowkey) bezig met nummers vier (Japans), vijf (Zweeds) en zes (Tagalog), maar ik hoop ooit minimaal de tien te halen!

Ab-Actis

Joehoe! Ik ben Joyce Trimbach, 24 jaar en vervul de rol van Ab-Actis dit jaar! Een heel bijzonder jaar, omdat het Lustrum is! Mij heb je misschien al eens voorbij zien komen in de rits aan informatie mailtjes die in je mailbox terecht komen. Daarnaast hou ik vooral achter de schermen zaken bij, zoals notuleren. Na mijn bijna 3 jaar als lid van Tanuki vond ik het wel tijd om mezelf extra actief in te zetten voor de vereniging en helpen het Lustrumjaar extra tof te maken na zo’n sip jaar thuis zitten. Verder zullen eerstejaars Koreastudies Studenten mij misschien herkennen als mentor. Daarnaast ben ik vooral bezig met het laatste jaar van mijn bachelor Koreastudies te behalen. Ik hou van series binge-watchen, kritische reviews van slechte media kijken en veel te hard meezingen met romantische Koreaanse ballades.

Quaestor

Holaaa! Ik ben Hinako, studeer Japanstudies en ben jullie Quaestor voor dit jaar. Als Quaestor in ik de contributie, regel ik de boeken en merch verkopen, en zorg ik ervoor dat de geldzaken van de vereniging in orde blijven. Dit jaar zijn er ook quaestores binnen elke commissie, die mijn werk weer iets makkelijker maken (dank jullie wel!). De hoofdreden dat ik mij heb opgegeven voor het bestuur is om bij te dragen aan de modernisering van de vereniging. Nu we eindelijk weer fysieke activiteiten kunnen organiseren is het bijvoorbeeld fijn als we anno 2021 gewoon kunnen betalen met een pinpas of telefoon, dus dat staat zeker op het lijstje. Nog even iets over mij: ik ben een echte theeleut. Op een ideale avond zit ik thuis op de bank met een pot thee, een goed boek en een dekentje, maar de meeste avonden zijn het helaas artikelen voor een volgend college. Als ik dan toch een keer buiten ben, ben ik te vinden in een boulderhal, het Concertgebouw, een cafeetje, of bij een Tanuki activiteit! Als je me eens tegenkomt in het Lips, spreek me vooral aan om even te babbelen met een kopje thee. Daar zeg ik nooit nee tegen.

Assessor  Intern

Hallo hallo lieve leden! Ik ben Isa en dit jaar jullie Assessor Intern! Voor de mensen die mij niet kennen, ik ben 22 jaar en derdejaars Koreastudies student! Daarnaast ben ik ook eerstejaars mentor en OLC lid, dus ik ben altijd wel met iets bezig. Ik woon en werk ook in Leiden, dus zie je me ergens lopen, spreek me dan zeker aan! Zelf zit ik al sinds mijn eerste jaar in commissies en kom ik graag naar verschillende Tanuki activiteiten, dus zat ik na te denken over een jaartje bestuur. Na ook wat bemoedigende berichtjes van het vorige bestuur heb ik me aangemeld en de rest is geschiedenis~ Als Assessor Intern ben ik de persoon die activiteiten op de social media plaatst en ook de communicatie met de leden onderhoudt. Daarnaast help ik onze commissies waar nodig (gelukkig hebben we super goeie voorzitters, dus dat zit goed!) en andere standaard bestuurs dingetjes. Door de verschillende dingen die ik doe op de uni en mijn bijbaantje heb ik niet mega veel tijd, maar ik ben altijd in voor een gezellige lunch of chill sessie met vrienden! Mocht je nog vragen of andere dingen hebben, stuur een bericht naar een tanuki social media channel of zeg een keer hoi op het Lipsius.

Assessor Extern

Hoi allemaal! Mijn naam is Bastiaan of 서빈 (Seovin). Ik ben momenteel derdejaars Koreastudies student, tevens tutorial docent voor de eerstejaars en het is mij een eer en genoegen om mij te mogen voorstellen als jullie nieuwe Assessor-Extern! Dit jaar is het jaar dat wij Tanukianen na een lange (onvrijwillige) pauze weer eindelijk naar campus mogen (voorlopig…) en wij als bestuur dus ook weer fysieke activiteiten mogen organiseren!! Ik zal dan ook samen met mijn trouwe AcquiCo leden er alles aan doen om de meest leuke en interessante Career Week te organiseren, met een Korean en Japanese Company Day maar ook een Career Day vol met workshops en momenten om te netwerken! Over netwerken gesproken, je zult mij vaak zien zitten in en rond het Lips, dus kom gerust langs voor een praatje over Lego, Star Wars, en alles Koreaans! Daarnaast hoop ik dat ik met mijn Koreaanse achtergrond (mijn beide ouders zijn uit Korea geadopteerd) mijn steentje kan bijdragen en een sterkere band met de Koreaanse gemeenschap in Nederland kan realiseren, waar wij als Tanuki-leden van kunnen profiteren in de vorm van leuke workshops, taaluitwisselingen, en meer!