Begin
01-02-2023 10:00
Einde
18:30
Locatie
P.J. Veth
Organisator
De acquisitiecommissie zorgt voor de careerday, sponsoring voor en networking van Tanuki. Actief gaan wij belanghebbende organisaties contacteren om kansen voor Tanuki en Tanukianen te[...]

Tanuki Bedrijvendag

Studeren is hartstikke leuk natuurlijk, maar als je dat papiertje eenmaal binnen hebt moet je pas echt aan de bak. Het vinden van een baan kan best een klus zijn, maar wij willen je er graag een handje bij helpen. Bij de Tanuki Carrière-tweedaagse proberen we je met een aantal presentaties, gesprekken en workshops een beeld te geven van wat je na je studie op de arbeidsmarkt te wachten staat en hoe je je hier het beste op kan voorbereiden.

 

 

Carrièredag | 31 januari 10:00-14:00

Op de carrièredag is er een workshop, en zullen alumni een presentatie houden. De workshop zal gaan over dingen als hoe je een goed cv opstelt, en waar bedrijven op letten bij sollicitaties. De alumni-presentaties zullen gaan over hun studieperiode, en welke extra-curriculaire activiteiten/vaardigheden nuttig waren voor hun carrière. Ook zullen ze advies geven over het solliciteren, en welke dingen ze graag eerder hadden geweten. Ook is er een moment om je pasfoto—voor gebruik op bijvoorbeeld LinkedIn—te laten nemen na de lunch.

 

Bedrijvendag | 1 februari 10:00-17:00

Op de bedrijvendag zullen 8 Japanse bedrijven een presentatie houden over wat ze doen. Er zijn speeddates in de ochtend en middag, waarbij je rouleert tussen 4 bedrijven. Tijdens deze speeddates kan je vragen stellen over het bedrijf, de werksfeer, de kwaliteiten waar ze naar zoeken bij toekomstige werknemers, etc.. De bedrijven zullen ook informatie geven over mogelijke stages. Om 5 uur is er een afsluitende borrel bij de Keyzer, waar je kan netwerken met je mogelijke toekomstige werkgever!

 

Bij de bedrijvendag zullen de volgende bedrijven aanwezig zijn:

Dagdeel 1 (10:00-13:00):

AGC Chemicals Europe, LTD.

Chiyoda Corporation Netherlands B.V.

Murata Electronics Europe B.V.

Tsubakimoto Europe B.V.

 

Dagdeel 2 (14:00-17:00):

Kohyo Holland B.V.

Norinchukin Bank Europe N.V.

Sojitz Corporation of Europe B.V.

Yakult Europe B.V.

 

 

Enthousiast om te gaan werken aan je toekomstplannen? Aanmelden voor de carrière-tweedaagse kan via onze website: https://tanuki.nl/carriere-tweedaagse/

 

De Tanuki Carrière-tweedaagse is toegankelijk voor zowel leden als mensen van buiten de vereniging en ook voor mensen van andere opleidingen. Op beide dagen zal tegen een kleine vergoeding (€3,- ) een lunch aangeboden worden. Hiervoor kun je je op een later moment aanmelden.

Andere activiteiten

Geen andere activiteiten