Activiteiten in het Sieboldhuis

Het Sieboldhuis heeft de komende tijd weer een prachtig programma voor haar bezoekers klaarstaan! Naast de lezing van Shigemi Kawahara vanavond 8 september van 18.30 tot 19.30 en de theeceremonie van Nabeshima-sensei zijn er de komende maanden ook twee tentoonstellingen te bewonderen.

Het textiel van Michiko Uehara is zo fijn als de dunne zijdedraden waarmee het geweven wordt. Deze uitzonderlijke Japanse textielkunstenares uit Okinawa weet precies hoe zij transparantie met de mooiste vormen kan combineren. Met de tentoonstelling ‘Zijden dromen’ in het SieboldHuis is haar werk nu ook voor het eerst in Nederland te bewonderen. Neem ergens tussen 9 september en 24 oktober 2010 vooral een kijkje!

Edelsmeden Ellen Philippen en Lotte Porrio hebben zich laten inspireren door de prachtstukken die Philipp Franz von Siebold in de 19de eeuw in Japan heeft verzameld. Uitzonderlijk mooi inlegwerk, prachtige bloesems en delicate patronen zijn liefdevol vertaald naar de nieuwe collectie juwelen van Oogst Sieraden die wordt tentoongesteld in het SieboldHuis. Sieraden kunnen gepast worden op zondag 19 september en 17 oktober, maar kunnen te alle tijde bewonderd worden op de tussenliggende data!