Uitwisseling Meijo Universiteit‏

Beste leden,

De colleges zijn nog niet begonnen, maar de jaarlijkse uitwisseling staat al in de planning! Op 9 september zullen er namelijk 22 Japanse studenten samen met twee professoren van de Meijo Universiteit naar Leiden komen voor een uitwisseling.

Het programma ziet er als volgt uit:

9 september:
10:00-12:00 Leiden Universiteit campus tour

12:00-13:30 Lunch

13:30-17:00 Workshop
Voor de workshop hebben de Meijo studenten vier presentaties voorbereid, de voertaal hierbij is Japans. Het centrale thema is de ramp in Japan (de aardbeving, tsunami en problemen rondom de Fukushima kerncentrale). Zij zullen het gaan hebben over de veranderingen en het herstellingsproces in Japan. Vervolgens zouden zij met de studenten uit Leiden over deze thema’s willen discussiëren.

17:00-18:00 Borrelen

18:00- Diner

10 september:
12.00 – 15.00 Open Monumentendag, Leiden
Het programma staat nog niet vast, maar het is de bedoeling om samen met de Japanners naar Museum de Lakenhal te gaan en daarna een boottocht door Leiden te maken.

Lijkt het je wat om mee te doen met het programma, meld je dan aan via de mail (abactis[apenstaart]tanuki.nl). Je kan je per activiteit inschrijven en per activiteit zijn er slechts 20 plekken, dus wees er snel bij! Voor de workshop zijn wij voornamelijk op zoek naar ouderejaars of mensen die al een aardige basis van het Japans hebben.

Ten slotte willen we jullie eraan herinneren dat op maandag 5 september, van 17:00 – 19:00, de jaarlijkse constitutieborrel van LVSJK Tanuki plaatsvindt in de Burcht. Na de borrel is er ook de gelegenheid om samen met het nieuwe bestuur uit eten te gaan, er zal hiervoor op de borrel zelf een inschrijflijst zijn. Voor meer informatie over de constitutieborrel, zie onderstaand bericht.