Studietips Japanstudies BA1

Voor informatie over je vakken en de inhoud ervan kun je hier terecht.

Tanuki-tabellen Hiragana & Katakana

Uitermate handig en zeer gewild: de Tanukitabellen met hiragana- en katakana-alfabet. Omdat de universiteit van je verwacht dat je deze alfabetten al beheerst voordat de studie begint is het zeer verstandig om er alvast mee aan de slag te gaan.
hiragana-table
katakana-table

Vocabulaire 

Omdat de aankomende eerstejaars alvast een voorproefje te geven van wat jullie kunnen verwachten in het eerste studiejaar hebben we een lijst samengesteld van alle woorden die jullie moeten leren in het vak ‘Teksten Ia’. Wij raden jullie aan om alvast de eerste pagina even door te kijken om na te gaan hoe goed het je afgaat om zulke woorden te leren en tevens bovenstaande alfabetten toe te passen zoals van je verwacht wordt vanaf het eerste college. Dit is enkel een hulpmiddel en geen officieel lesmateriaal, dus behandel het gelieve ook niet als zodanig. De volgorde is Kanji-Hiragana-betekenis. De Kanji-karakters zijn altijd om te zetten in Hiragana-karakters (en andersom), een systeem dat in de loop van je studie steeds duidelijker zal worden. Bij deze lijst ligt de nadruk op de woordenkennis, de tekens zijn ter verduidelijking.

 

Academische teksten

In de studie Japanstudies ga je ook veel te maken krijgen met het lezen van Engelse (academische) teksten. Om hiervan alvast een voorproefje te geven presenteren we jou deze teksten afkomstig uit het vak ‘Japan in the 21th Century” zoals het aan cohort 2012-2013 gegeven werd. (Om de tekst om te draaien, open deze in een nieuw venster en download het originele bestand, kies vervolgens de optie ‘rechtsom draaien’ na het klikken met de rechtermuisknop).