Nieuws

Tanuki Koreaweek

27 november 2014

Koreaweek

In de Koreaweek worden er van 1 t/m 4 december elke dag evenementen georganiseerd met betrekking tot Korea.

Hieronder zie je een overzicht van alle evenementen:

Maandag 1 december

Op 1 december is er een spicy food contest om 15:00 in het Arsenaal.

Kun jij goed tegen Koreaans pittig eten en wil je dit laten zien aan de rest van Tanuki? Doe dan mee aan onze Spicy Food Contest! Stuur als je mee wilt doen een mailtje naar de eerstejaarscomissie: eerstejaars@tanuki.nl, want het aantal deelnemers is beperkt. Ben je niet zo dapper? Kom dan vooral langs om je studiegenoten aan te moedigen!

Dinsdag 2 december

Kpop Dans Workshop

Maak jij je ook zorgen om je K-dancemoves voor het Tanuki KPOP feest? Niet gevreesd! De kunst,- en cultuurcommissie heeft voor zowel alle muurbloempjes als ervaren KPOP dancers een KPOP dance workshop georganiseerd die door niemand minder zal worden gegeven dan de dames van KPOP dansgroep 4Real!

De workshop zal zijn op dinsdag 2 december om 15:00 – 17:00 in de danszaal van het Laktheater (kelder Lipsius). Neem een fijne dansbroek mee (en misschien ook een bidon/ flesje water) en ga los met de meiden van 4Real.

4Real op Facebook:
https://www.facebook.com/four4real 

Filmavond

Way Back home (2013) is een Zuid-Koreaanse film gebaseerd op het ware verhaal van een doodgewone huisvrouw. Deze jonge huisvrouw wordt in Parijs opgepakt na het helpen van een kennis met een dubieuze klus. Komt ze ooit nog wel thuis?
Met een 7,7/10 van IMDB en verscheidene awards voor de leadactrice verwachten we een ontroerende film. Neem dus extra tissues mee!

De filmavond is op dinsdag 2 december met 19:15 inloop en 19:30 begin van de film! Versnaperingen worden verzorgd door de Kunst,- en Cultuurcommissie.
Lokaal wordt nog bekend gemaakt.

Woensdag 3 december

Documentaire Avond

Naast de vele Koreaanse speelfilms, zijn er veel interessante documentaires over Noord,- en Zuid-Korea. Op de documentaire avond zullen we 3 (korte) documentaires laten zien met hele verschillende thema’s.

De eerste documentaire zal zijn DPRK: The Land of whispers. Hierin worden we meegenomen door jonge rezigers naar het land van fluisteringen: Noord-Korea. Naast de ‘gewone’ beelden uit Noord-Korea, zullen we ook kennismaken met nieuwe plaatsen in Noord-Korea.

De tweede documentaire die we zullen bekijken is: I want a Gangnam Style Face: South Korea’s Bizarre Surgery Trend. In deze documentaire wordt de Zuid-Koreaanse drang tot het behalen van de ultieme schoonheid (waar zelfs plastische chirurgie aan te pas komt) gekoppeld aan KPOP-cultuur.

We zullen afsluiten met de documentaire Wired, over de Koreaanse gaming-cultuur en de verdragende gevolgen die deze heeft voor het Koreaanse volk.

De documentaire avond is op woensdag 3 december. Inloop is om 19:15 en de eerste documentaire begint om 19:30. Na deze documentaire hebben we een korte pauze en om 20:40 starten we de documentaire over KPOP-culture. Om 21:00 zullen we meteen verdergaan met Wired. Versnaperingen worden verzorgd!

Donderdag 4 december

De Koreaweek zal worden afgesloten met een spetterend feest. Zie: http://on.fb.me/1vlQQ1k

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?