Tanuki Filmavond VI

Tanuki zal op dinsdag 7 april in de wondere wereld van de anime duiken, met de film Mind Game.

Mind Game is de zesde grote filmproductie van de prestigieuze Japanse animatiestudio Studio 4°C. De makers van de bekende animatiefilms Memories en Spriggan laten in Mind Game animatie zien die sterk refereert naar de Superflat stroming van Takashi Murakami (村上 隆).

mindgame

Studio 4°C staat bekend om zijn non-conventionele animatiestijl, die de grenzen van animatie en visueel vermaak opzoekt. Het bekendste voorbeeld van deze visuele stijl is misschien wel de korte animatiefilm Beyond, die opgenomen is in The Animatrix collectie.

Regisseur Masaaki Yuasa (湯浅政明) vertelt in deze Studio 4°C productie met behulp van verschillende visuele stijlen het verhaal van een jongeman die een tweede kans krijgt in zijn leven.
Nishi wordt op een avond tijdens een borreltje in een izakaya(居酒屋) door zijn achterwerk geschoten en vermoord. Vreemd genoeg weet Nishi op miraculeuze wijze uit de dood te herrijzen en zijn moordenaars uit te schakelen. Wat volgt is een wilde rit van visuele prikkels en een nog wildere verhaallijn (inclusief een pinocchio-achtig avontuur in een reusachtige walvis!) .

De producties van Studio 4°C zijn niet alleen een must-see voor de gevestigde Japanse-animatieliefhebbers, maar mogen zeker niet gemist wordt door fans van moderne visuele kunst en non-mainstream animatiestijlen.

Wat:Tanuki Filmavond: Mindgame
Waar: Lipsius 003
Wanneer: dinsdag 7 april om 19:00u