Commissies

Ben jij op zoek naar dat beetje extra tijdens je studie? Gezelligheid, mensen leren kennen, of jezelf verdiepen in bepaalde onderwerpen tijdens je studie? Dan is je aanmelden voor een Tanuki commissie een van de beste dingen die je kan doen. Je leert mensen kennen, zowel ouderejaars als jongerejaars en je kunt jezelf verdiepen in dingen die je écht leuk vindt. De perfecte aanvulling op je studie Japans of Koreaans. Je kan leren schrijven in de Journalcommissie, concerten bezoeken met de Kunst & Cultuurcommissie en zelfs naar Japan óf Korea reizen met de Reiscommissie. Zijn er meerdere commissies die jouw interessant lijken? Dan kan je je ook altijd aanmelden voor meerdere commissies. Wil jij je aanmelden voor een van de commissies? Stuur dan een mailtje naar de desbetreffende commissie; de e-mailadressen vind je hier.Eerstejaarscommissie

Wij zijn de eerstejaarscommissie, Generation Snacks, bestaande uit (VLNR) Pauline Meijer, Sem Brouwer, Ilja Markesteijn (Assessor Eerstejaars) en (niet op foto) Claudia Kreuger. De eerstejaarscommissie vormt een brug tussen de eerstejaarsstudenten, de studie en de ouderejaarsstudenten. De commissievoorzitter is de Assessor Eerstejaars en vertegenwoordigt ook de eerstejaarsstudenten in het verenigingsbestuur. We organiseren allerlei evenementen voor zowel eerstejaars als ouderejaars

Helaas gaat dit jaar anders dan normaal, maar wij zijn zeer gemotiveerd om iedereen bij elkaar te brengen! Hoewel we allemaal studenten Koreastudies zijn, willen we ons niet tot Korea beperken. Het is belangrijk dat we in deze tijden zoveel mogelijk contact met elkaar hebben, dus wees niet bang en kom vooral naar zowel de door onze als door de andere commissie georganiseerde activiteiten!

Wij hebben er zin in en hopen je snel te zien bij een van de activiteiten!

Feestcommissie
Feestûh! Het is 3 keer per semester geweldig feest bij Tanuki, maar die feesten komen niet uit de lucht vallen. De feestcommissie is één van de meest actieve commissies binnen de vereniging. Zoals de naam al doet voorstellen is deze commissie opgericht voor de organisatie van de feesten van de vereniging. De commissie regelt alles met betrekking tot de feesten; van thema tot locatie tot zelfs de muziek.

Helaas is er door Corona dit semester geen feestcommissie actief.

Journalcommissie
De TaTanukiki is in de handen van de vorige hoofdredacteuren uitgegroeid tot een fenomeen op zich. Met respondenten uit Japan en Korea, diepe stukken over studie-gerelateerde onderwerpen en een blik op de vereniging is dit blad geliefd door studenten en docenten. Het verenigingsblad heeft inmiddels een oplage van in de honderden stuks en heeft alleen nog verbetering op het oog. Met de vrijheid om te schrijven over de onderwerpen die jou interesseren is de Journalcommissie ideaal om met een geldig excuus je volledig te verdiepen in jouw interesses. Doe onderzoek, neem interviews af of bespioneer de celebrities in het Arsenaal, je mag het zelf bepalen. Werk ook mee aan de grote eindjournal, die wordt bedoeld als jaarboek, een extra dikke journal met meer kleur, meer artikelen, extra aandacht op het afgelopen jaar en de leden zelf natuurlijk.

Kampcommissie

Elk begin van het jaar starten wij bij Tanuki met het Tanuki eerstejaarskamp. En elk jaar is het weer geweldig gezellig. De kampcommissie heeft de belangrijke taak van het organiseren van het eerstejaarskamp waar de Tanuki senpai & kouhai en seonbae & hoobae elkaar op een gezellige manier leren kennen. Helaas kon het kamp in 2020 niet doorgaan, maar toch gaat de kampcommissie (Clara Debard, Marijn Borst en Kirstin Toren) er ook dit jaar weer vol voor om toch een kamp neer te zetten. We hopen als dat we straks allemaal gewoon weer samen kunnen komen. Lijkt het jouw nou enorm leuk om hier aan mee te werken? Dan kan je je aanmelden door gewoon een mailtje te sturen.

Kunst & Cultuurcommissie
Een van de meest gezellige commissies binnen de vereniging, de kunst & cultuurcommissie organiseren filmavonden, uitstapjes naar musea en zelfs concerten. Gezellig met andere Tanukianen in het Lipsius tot laat een Koreaanse of Japanse film kijken, naar een visual kei concert gaan omdat het kan of naar een samuraizwaarden exhibitie gaan, je doet het allemaal met de kunst en cultuurcommissie.

Korea

In de Koreaanse Kunst- en Cultuurcommissie bedenken wij evenementen die Tanukianen op een leuke en informatieve manier in aanraking brengen met Koreaanse kunst en cultuur. We duiken in de wereld van Koreaanse film, propaganda kunst en traditionele spelletjes tot sport, popmuziek en nog veel meer. Naast de online activiteiten die we organiseren hopen we later in het jaar ook fysiek erop uit te gaan!

Reiscommissie
Heb je tot nu toe niet de kans gekregen om naar Japan te reizen, terwijl je dat al heel lang wil? Of ben je er juist al geweest, maar wil je dit keer alles met een leuke groep bezichtigen? De reiscommissie Japan organiseert een grote reis naar Japan. Dit geeft de mogelijkheid aan Tanukianen om voor wat minder, en natuurlijk veel gezelliger, het buitenland te zien. We gaan bijvoorbeeld met z’n allen naar de Nomihoudai om vervolgens los te gaan in een Karaoke bar, en houden ons ook bezig me het beschaafdere culturele aspect door bijvoorbeeld bezoekjes aan tempels te doen. In Japan kan het, en met de reiscommissie kan jij het ook! Geef je op voor de reis en kijk alvast uit naar de vakantie! 

Acquisitiecommissie
Hoi! Dit is het nieuwe acquisitie commissie team van 2020-2021! De acquico commissie is er om het bestuur te ondersteunen en af en toe organiseren we eigen events zoals (M)eat with your teacher! Daarnaast behouden wij ook de externe contacten van de vereniging en helpen we mee met het plannen van de jaarlijkse Korea Company Day en de Japanse Company Day. Ons fantastisch team bestaat uit Sammen Kanwal (linksboven), Claudia Kreuger (linksonder), Isa Lefering (rechtsboven) en de voorzitter Carelina Persoon (rechtsonder). Allemaal zijn ze Koreastudies studenten, maar dat houdt hen niet tegen om ook mee te denken en mee te werken aan leuke events voor Japanstudies studenten!