Commissies

Ben jij op zoek naar dat beetje extra tijdens je studie? Gezelligheid, mensen leren kennen, of jezelf verdiepen in bepaalde onderwerpen tijdens je studie? Dan is je aanmelden voor een Tanuki commissie een van de beste dingen die je kan doen. Je leert mensen kennen, zowel ouderejaars als jongerejaars en je kunt jezelf verdiepen in dingen die je écht leuk vindt. De perfecte aanvulling op je studie Japans of Koreaans. Je kan leren schrijven in de Journalcommissie, concerten bezoeken met de Kunst & Cultuurcommissie en zelfs naar Japan óf Korea reizen met de Reiscommissie. Wil jij je aanmelden voor een van de commissies? Stuur dan een mailtje naar de desbetreffende commissie; de e-mailadressen vind je hier.Eerstejaarscommissie
De eerstejaarscommissie vormt een brug tussen de eerstejaarsstudenten, de studie en de ouderejaarsstudenten. De commissievoorzitter is de Assessor Eerstejaars en vertegenwoordigt ook de eerstejaarsstudenten in het verenigingsbestuur. Deze commissie organiseert evenementen voor zowel de eerstejaars als de ouderejaars. Deze commissie heeft veel vrijheid van invulling en elk jaar worden weer verschillende evenementen speciaal voor de eerstejaars georganiseerd.


Feestcommissie
Feestûh! Het is 3 keer per semester geweldig feest bij Tanuki, maar die feesten komen niet uit de lucht vallen. De feestcommissie is één van de meest actieve commissies binnen de vereniging. Zoals de naam al doet voorstellen is deze commissie opgericht voor de organisatie van de feesten van de vereniging. De commissie regelt alles met betrekking tot de feesten; van thema tot locatie tot zelfs de muziek.

Journalcommissie
De TaTanukiki is in de handen van de vorige hoofdredacteuren uitgegroeid tot een fenomeen op zich. Met respondenten uit Japan en Korea, diepe stukken over studie-gerelateerde onderwerpen en een blik op de vereniging is dit blad geliefd door studenten en docenten. Het verenigingsblad heeft inmiddels een oplage van in de honderden stuks en heeft alleen nog verbetering op het oog. Met de vrijheid om te schrijven over de onderwerpen die jou interesseren is de Journalcommissie ideaal om met een geldig excuus je volledig te verdiepen in jouw interesses. Doe onderzoek, neem interviews af of bespioneer de celebrities in het Arsenaal, je mag het zelf bepalen. Werk ook mee aan de grote eindjournal, die wordt bedoeld als jaarboek, een extra dikke journal met meer kleur, meer artikelen, extra aandacht op het afgelopen jaar en de leden zelf natuurlijk.

Kampcommissie

Elk begin van het jaar starten wij bij Tanuki met het Tanuki eerstejaarskamp. En elk jaar is het weer geweldig gezellig. De kampcommissie heeft de belangrijke taak van het organiseren van het eerstejaarskamp waar de Tanuki senpai & kouhai en seonbae & hoobae elkaar op een gezellige manier leren kennen. Ben jij op het kamp geweest en denk jij dat jij het volgend jaar nóg beter kan doen? Dan is de kampcommissie voor jou weggelegd.

Kunst & Cultuurcommissie
Een van de meest gezellige commissies binnen de vereniging, de kunst & cultuurcommissie organiseren filmavonden, uitstapjes naar musea en zelfs concerten. Gezellig met andere Tanukianen in het Lipsius tot laat een Koreaanse of Japanse film kijken, naar een visual kei concert gaan omdat het kan of naar een samuraizwaarden exhibitie gaan, je doet het allemaal met de kunst en cultuurcommissie.


Reiscommissie Japan
Heb je tot nu toe niet de kans gekregen om naar Japan te reizen, terwijl je dat al heel lang wil? Of ben je er juist al geweest, maar wil je dit keer alles met een leuke groep bezichtigen? De reiscommissie Japan organiseert een grote reis naar Japan. Dit geeft de mogelijkheid aan Tanukianen om voor wat minder, en natuurlijk veel gezelliger, het buitenland te zien. We gaan bijvoorbeeld met z’n allen naar de Nomihoudai om vervolgens los te gaan in een Karaoke bar, en houden ons ook bezig me het beschaafdere culturele aspect door bijvoorbeeld bezoekjes aan tempels te doen. In Japan kan het, en met de reiscommissie kan jij het ook! Geef je op voor de reis en kijk alvast uit naar de vakantie! 

Acquisitiecommissie
Als lid van de acquisitieco is het jouw taak om het bestuur van Tanuki te ondersteunen en de externe contacten van de vereniging te behouden. Je helpt bijvoorbeeld mee met het plannen van de jaarlijkse Korea Company Day en de Japanse Company Day. Daarnaast zal je ook helpen met het organiseren van andere externe activiteiten.