Serious Request Lezingen

In samenwerking met Leiden Marketing organiseert Universiteit Leiden twee lezingen, respectievelijk op 17 november en op 8 december. Dit is een actie van de radiozender 3FM, waarbij 3 DJ’s van 18 tot 24 december in het Glazen Huis in Leiden zullen wonen. Het thema van dit jaar is: ‘Moeders geraakt door de oorlog’.
Prof. Mr. L. Zegveld, hoogleraar Internationaal Humanitair Recht, in het bijzonder de Rechten van vrouwen en Kinderen, zal op 17 november een lezing houden over de oorlogsslachtoffers in Srebrenica. De tweede lezing, die op 8 december plaatsvindt, zal door Prof. Dr. J.M. Richters worden gehouden en gaat over therapeutische interventies bij vrouwen die geraakt zijn door de oorlog.

De lezingen zijn gratis bij te wonen en er kan gekozen worden om een rondleiding te krijgen door het Academiegebouw, tegen vergoeding die volledig gedoneerd wordt aan Serious Request. Beide lezingen zullen om 20:30 in het Klein Auditorium van het Academiegebouw beginnen (aanvang: 20:00) en zullen in totaal een uurtje duren.