Nieuws

Persbericht Sieboldhuis

1 mei 2015

Japanmuseum SieboldHuis organiseert achtste Japanmarkt
29 april
Kimono, cosplay, sake, sushi en meer op de Japanmarkt 24 mei 2015.

Op zondag 24 mei tussen 12.00 en 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis op het Rapenburg in Leiden voor de achtste keer de Japanmarkt. Het is 15 jaar geleden dat de Japanse keizer een bezoek bracht aan het Rapenburg. Dit jaar staat deze dag in het teken van traditionele Japanse kleding: de kimono.

Bezoek meer dan 400 meter markt met een breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Proef sushi, takoyaki en sake. Loop langs prachtige prenten, kimono’s, bonsai-boompjes en andere typisch Japanse producten die te vinden zijn op de Japanmarkt. Ook is er genoeg voor fans van de moderne Japanse popcultuur, zoals cosplay, manga en anime merchandise.

In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan, de heer Masaru Tsuji, wordt om 12.00 uur de markt officieel geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis.

Laat u meevoeren door de schoonheid van de Japanse cultuur en maak kennis met allerlei aspecten die de rijke cultuur te bieden heeft. Voor kinderen is er in het museum van alles te beleven. Uw kinderen kunnen zich laten schminken, op speurtocht door het museum, zich verkleden in traditionele kimono’s en aan de slag bij de knutseltafel. Ook kunnen ze een Nederlands spel op een Japanse manier spelen door te sjoelen met sushi! Verder kunt u in het museum genieten van traditionele Japanse muziek en kunt u op de foto met professionele cosplayers in de prachtige tuin van het SieboldHuis. Vraag hen ook alles wat u wilt weten over cosplay en hoe u zelf verder kunt komen in deze unieke hobby. Naast de vaste collectie van Japanmuseum SieboldHuis kunt u ook de tijdelijke tentoonstellingen ‘Zijden Pracht’ en ‘Textiel: reflectie op de Siebold-collectie’ bekijken.

Het complete programma verschijnt binnenkort op www.sieboldhuis.org.

We hopen u op zondag 24 mei om 12.00 uur te verwelkomen op het Rapenburg voor de feestelijke opening van de Japanmarkt.

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?