Persbericht museum Klok & Peel

klok

Oosterse Dagen – 22 augustus (zaterdag) t/m 23 augustus (zondag)

Een Oosters evenement bij Museum Klok & Peel in Asten met dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur activiteiten voor jong en oud.

In de tuin en Oranjerie van het museum zijn diverse Oosterse elementen te zien en te beleven. De Taiko trommelaars die op zondag een aantal optredens geven zijn heel bijzonder. Alle andere elementen zijn beide dagen te zien. Zo wordt er gewerkt aan diverse mooie Bonsais er zijn demonstraties van o.a. Samurai zwaardgevechten, Tai chi, acupuntuur, yoga en Guasha. Een deskundige kan alles vertellen over klankschalen en deze natuurlijk demonstreren.

Voor mensen die lekkere trek hebben zijn er diverse Oosterse hapjes aanwezig in de vorm van Sushi en Yakitori. In de Oranjerie van het museum zijn diverse kunstvormen te zien waaronder kimono’s, zentangle. Er worden demonstraties groenten snijden gegeven en op een open vuur wordt keramiek geglazuurd.

Speciaal voor kinderen is er een Oosterse kinderhoek met diverse activiteiten en spelletjes.

De Aziatische klokken van het museum kunnen natuurlijk niet achterwege blijven. Beide dagen zijn er speciale rondleidingen gewijd aan deze bijzondere klokken.

www.museumklokenpeel.nl