Nieuws

Mentorprogramma 2014-15

13 oktober 2014

Op zoek naar persoonlijk contact in het bedrijfsleven die je op weg helpt naar een eerste baan?
Young professionals van ABN Amro, KPMG, KPN, NS en Shell staan voor jou klaar!

“Door het mentor programma ben ik veel actiever geweest met het solliciteren. Door mijn mentor heb ik bijvoorbeeld voor het eerst een bedrijf gemaild en gevraagd voor een oriëntatiegesprek. Dit is niet iets wat ik zomaar zelf gedaan zou hebben. Ondertussen vind ik het helemaal niet raar meer en heb ik zelf vaker van dit soort gesprekken geregeld.” – (citaat mentee)

ABN Amro, KPMG, KPN, NS en Shell organiseren in samenwerking met ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid vanaf november 2014 een Mentorprogramma voor Nederlandse studenten met een niet-westerse achtergrond. Het Mentorprogramma is een initiatief van Shell Nederland en is sinds 2011 uitgebreid naar meerdere bedrijven. Dit programma is bestemd voor studenten in de laatste fase van hun studie (hbo en universiteit) en die direct na afstuderen op zoek gaan naar een baan in het bedrijfsleven. Ook als je net bent afgestudeerd (maximaal 6 maanden) en nog geen baan hebt, kun je meedoen.

Heb jij in jouw studieloopbaan veel obstakels moeten overwinnen, omdat je bijvoorbeeld de eerste bent uit jouw familie die is gaan studeren aan een universiteit of hogeschool? Heb je behoefte aan een sparringspartner uit het bedrijfsleven die jou wegwijs kan maken op de arbeidsmarkt en jou van feedback kan voorzien? Ben je op zoek naar coaching die rekening houdt met jouw culturele identiteit en belevingswereld? Geef je dan nu op voor het Mentorprogramma 2014-2015!

Young Professionals van ABN Amro, KPMG, KPN, NS en Shell delen graag hun ervaring en netwerk met jou en coachen jou graag in je zoektocht naar een eerste baan.

 Opzet Mentorporgramma

Tijdens het Mentorprogramma word je gekoppeld aan een mentor, een (internationale) Professional van ABN Amro, KPMG, KPN, NS of Shell). Met je mentor bespreek je onderwerpen die jou bezig houden, bijvoorbeeld je ambities en twijfels omtrent de overgang naar het werkende leven. Het is jouw leermoment, dus jij bepaalt wat centraal staat. Dat vergt wel enige voorbereiding van jouw kant, want we gaan ervan uit dat je er het maximale uit wil halen. De mentoren zijn zelf nog niet zo lang geleden afgestudeerd, zijn werkzaam bij ABN Amro, KPMG, KPN, NS of Shell en kunnen een internationale achtergrond hebben. Zij zijn allen gemotiveerd en enthousiast om hun medewerking te verlenen aan jou.

Doel mentorprogramma

Het doel is tweeledig: de Mentoren hopen jou op een informele manier te helpen bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant denken zij ook veel van jóu te kunnen leren. De betrokken bedrijven gaan ervan uit dat divers samengestelde teams innovatiever zijn en vinden het daarom belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen op het gebied van management van diversiteit. We hopen met dit initiatief wederzijds kennis en inspiratie op te doen en jou, indien gewenst, te kunnen helpen tijdens je zoektocht naar je eerste baan in het bedrijfsleven.

Meedoen

ECHO is gevraagd om de coördinatie van dit programma op zich te nemen. Als je wilt deelnemen aan dit mentorprogramma en in de periode november 2014-juni 2015 beschikbaar bent, meld je dan aan vóór 6 november 2014 via het aanmeldingsformulier. Voor informatie kun je contact opnemen met Pravini Baboeram, contactpersoon vanuit ECHO: pravini@echo-net.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus reageer snel. Studenten die binnen een half jaar afstuderen of net afgestudeerd zijn maar nog geen baan hebben, krijgen voorrang.

Klik hier om het aanmeldingsformulier te downloaden.

WhatsApp
Email

Activiteiten

Ben jij er ook bij?