Kamishibai

Zuid-Afrikaanse illustrator, schrijfster en artiest Jemna Kahn brengt haar unieke stijl van Japans verhalen vertellen naar Nederland. Door middel van Kamishibai verteld Jemna Kahn de tragedie van The Epicene Butcher; dit was een man die overleed omdat hij hetgeen opat waar hij van hield. Kahn neemt je mee op een reis door historische klassieke Japanse verhalen, en andere onsamenhangende verhalen over verlangen. Verwacht prachtige tekeningen en laat je verrassen door de verschillende verhalen.

De titel van de voorstelling, The Epicene Butcher gaat terug naar de Japanse Edo periode (1603 – 1868) en verteld de tragedie van Japans mooiste vrouw en de meest getalenteerde slager.
Kamishibai betekend letterlijk vertaald ‘papieren drama’, het is een traditionele vorm van Japans straattheater waarbij tekeningen in een vertelkastje een voor een worden laten zien aan het publiek met daarbij een vocale uitleg. Kamishibai bevat story telling, illustraties en perfomance. Er zijn nog minder dan 100 Kamishibai artiesten in Japan.

Data van de voorstellingen:
– Dinsdag 4 september om 20:00, Fringe Tent
– Woensdag 5 september om 17:00, Fringe Tent
– Donderdag 6 september om 17:00, Fringe Tent
– Vrijdag 7 september om 20:00, Fringe Tent
– Zaterdag 8 september om 17:00, Fringe Tent
Voor de laatste kaarten van het Amsterdam Finge Festival, klik hier