Kalligrafiecursus

Altijd al een mooi handschrift willen hebben? Ook dit jaar organiseert de Kunst- en Cultuurcommissie weer een kalligrafiecursus. Wederom zal oud-Japanoloog en professioneel kalligraaf Owen Tjon Sie Fat de lessen verzorgen. Waag je dus aan deze Oosterse kunstvorm, want je zult er gegarandeerd profijt van krijgen. De lessen zijn bedoeld voor zowel Japanologen, Koreanisten als Sinologen. Koreanisten zullen vanzelfsprekend les krijgen in de kalligrafie van hangul. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom mee te doen aan de cursus.

Dit semester zullen er 8 lessen plaatsvinden, plus een gratis introductieles. Het lesgeld voor tanuki-leden is 30 euro, voor niet-leden 40 euro. Opgeven voor de gratis introductieles kan tot maandag 29 oktober via abactis[apenstaartje]tanuki.nl. Deelname is voor maximaal 20 personen. De introductieles vindt plaats op woensdag 31 oktober in Lipsius 147 van 19.00 tot 21.00. Daarna gaat de cursus twee weken lang verder op de dinsdag en donderdag, van 19.00 tot 21.00. Vervolgens elke dinsdag van 19.00 tot 21.00, t/m de week van maandag 11 december.

Er zullen een aantal penselen aanwezig zijn om mee te oefenen maar lang niet voor iedereen. Als je dus nu al van jezelf weet de hele cursus te volgen is het handig om alvast materiaal te kopen. Dit is te koop bij hobbyzaken zoals ‘Terpen Tijn’ in Leiden (Nieuwe Rijn 57).

Het gaat om de volgende lijst aan materialen:
-penselen (1x groot, 1x middel, 1x klein, goedkoopste soort is van geitenhaar)
-Chinese inkt (dus geen Oost-Insdische inkt)
-papier (rijstpapier is duur, dus je kunt het beste met onbedrukt krantenpapier beginnen)
-een lap vilt als onderlegger (neem desnoods een stapel oude kranten mee)
-kleine container (in plaats van een suzuri/inktsteen kun je ook gewoon een plastic bekertje of schaaltje gebruiken)

Mis deze kans dus niet en ga kalligraferend het semester door!