Journey to the Shore persbericht + winactie

JourneyToTheShore_70x100_lr

“In Japanese, there is a verb for the act of accompanying a dying person, or watching over them until their death. It is called « mitoru ».” – Kiyoshi Kurosawa

Vanaf 1 oktober aanstaande draait de Japanse film JOURNEY TO THE SHORE van regisseur Kiyoshi Kurosawa in de bioscoop. JOURNEY TO THE SHORE werd geselecteerd voor Un Certain Regard op het Filmfestival van Cannes en won in die sectie de prijs voor Beste Regie.

Yusuke verdwijnt op zee. Drie jaar later staat hij plotseling weer bij zijn vrouw, Mizuki, voor de deur. Zij is niet meteen onder de indruk van zijn verhaal, dus stelt Yusuke haar voor om een reis te ondernemen langs alle mensen die hem geholpen hebben tijdens zijn verdwijning. Onderweg ziet en voelt Mizuki wat haar echtgenoot heeft meegemaakt. Bekijk hier de trailer.

JOURNEY TO THE SHORE Copyright- Film Partners  COMME DES CINEMAS 2

Wij mogen van Lumière twee vrijkaartjes weggeven voor deze film! Interesse? Stuur dan vóór 12 oktober een antwoord op de volgende vraag naar intern@tanuki.nl: Hoe heet de auteur van de roman waarop Journey to the Shore is gebaseerd?