Japanmarkt op het Rapenburg

De jaarlijkse Japanmarkt komt er weer aan! Op deze dag wordt het bezoek van de Japanse keizer aan het Rapenburg op 25 mei 2002 op feestelijke wijze herdacht. Het Rapenburg wordt gevuld met kraampjes die alle facetten van de Japanse cultuur aanbieden: van sushi tot kimono’s en van Japanse keramiek tot bonsai-boompjes. Voor een dag wordt het Rapenburg omgetoverd in een stukje Japan!

Dit jaar wordt de markt aangevuld met stands die in het teken staan van de hedendaagse jongerencultuur – het thema van het SieboldHuis dit jaar. Er zijn stands te vinden van anime-conventies, kraampjes met lolita-kleding en zelfs manga-stripboeken zijn dit jaar te vinden op de Japanmarkt.

Naast leuke spullen om te kopen kan je genieten van de Japanse keuken, demonstraties van traditionele vechtsporten bijwonen, luisteren naar Japanse muziek en speedlezingen bijwonen over de Japanse cultuur. Bovendien vindt er op deze dag in de Hortus botanicus een boeddhistisch festival plaats. Zo staat deze zondag het hele Rapenburg in het teken van Japan. Ook zal er uiteraard aandacht besteed worden aan de rampzalige gebeurtenissen na de aardbeving en tsunami in Japan.

Het programma is als volgt:

12.00 Feestelijke opening door de Taiko Kids
12.30 Eerste ronde speedlezingen
12.30 Start sportdemonstraties in het RMO
14.00 Concert Kees Kort op de Japanse bamboefluit, shakuhachi
14.30 Optreden Taiko Kids
15.00 Tweede ronde speedlezingen
15.30 Concert non-stop Back-Gray (Japanse traditionele muziek)
16.00 Concert non-stop Back-Gray (Japanse traditionele muziek)
16.30 Benefietveiling
17.00 Einde