Graag jullie aandacht voor…

…een bericht uit het hoofdkwartier van de kunst & cultuurcommissie, heet van de naald!
Aangezien hij op het introductiekamp ontbrak wegens verplichtingen elders wil Pim Omes graag van deze gelegenheid gebruik maken zich aan jullie voor te stellen.

Zoals sommigen van jullie al in de Kamp-editie van de TaTanukiKi hebben kunnen lezen, is er dit jaar voor het eerst een Tanuki kunstcommissie ingesteld. Omdat we niet alleen meer aandacht willen schenken aan Japanse kunst en ambacht, maar ook films en traditionele gebruiken onder het voetlicht willen brengen, is de commissie inmiddels omgedoopt tot Cultuurcommissie.

In vorige jaren bleek dat velen van jullie reeds bekwaam waren in Japanse handwerken, of op eigen houtje exposities bezochten. Echter, je was aangewezen op individueel museumbezoek of het meedoen bij een vereniging buiten de universiteit om je te laven aan de Japanse cultuur.
De taak van de Cultuurcommissie zal er daarom uit bestaan om onze nieuwe eerstejaars, alsmede ouderejaars te enthousiasmeren om bijvoorbeeld gezamenlijk een expositie over Japanse prenten (Ukiyo-E) te bezoeken, of eens aan den lijve de trommelstokken van de Taiko-trommel te hanteren. Zeker voor de eerstejaars is het ontzettend leuk om te ontdekken dat je in plaats van diegene die op de middelbare school als enige met Japan bezig was, niet meer de enige bent met een passie voor origami, Japans haken of samurai zwaarden.

De cultuurcommissie vormt voor ieder met een passie voor een bepaald aspect of meerdere aspecten van de Japanse cultuur een platform om gelijkgestemden te vinden. Immers, je kunt wel op je kamer achter de computer allerhande wetenswaardigheden opzoeken, maar het is veel leuker om je hobby’s met anderen die net zo geestdriftig zijn te kunnen delen. Een aantal voorbeelden van activiteiten die we in voorbereiding hebben zijn een bezoek aan het Sieboldhuis, Taiko spelen met de leerlingen van de Japanse school in Rotterdam, een Japanse spelletjesdag in het Arsenaal en een heuse sake-proeverij. Ook stellen we onszelf ten doel om jullie verder in de Japanse film thuis te laten raken en bieden we op onze filmavonden een gezonde mix van vermaak en cinematografische hoogstandjes aan. Voorts drijft de commissie niet alleen op de ideeën van de huidige leden, maar hebben we juist jullie inbreng nodig. Wij bieden jullie de mogelijkheid om te proeven van de grote verscheidenheid van de Japanse cultuur, en om dit programma zo divers mogelijk te houden willen we dolgraag dat je ideeën opstuurt naar: tanuki.cultuur{apenstaart}gmail.com En voor wie meer wil is er nog plaats in de commissie, er is nog plaats voor maximaal drie mede-studenten!

Alvast tot ziens op niet alleen onze, maar vooral jullie activiteiten,

Pim Omes
Voorzitter Tanuki Cultuurcommissie 2010-2011