Filmavond IV – Kikujiro No Natsu

En we zijn alweer toe aan filmavond vier! Na een doldwaze komedie, een zombiejacht en een tragische familiegeschiedenis snijden we het volgende genre aan met de film ‘Kikujiro No Natsu’.

In deze roadmovie gaat de jonge Masao op zoek naar zijn moeder, die hem op jonge leeftijd in de steek liet. Hij wordt hierbij vergezeld door de vuilbekkende yakuza Kikujiro – een glansrol van Takeshi ‘Beat’ Kitano, die tevens de regie op zich nam.
Naarmate de reis vordert en Masao en Kikujiro allerhande obstakels weten te overwinnen ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Zou Masao zijn moeder weten te vinden?

Kitano, één van Japans meest succesvolle regisseurs en bekend van keiharde gangsterdrama’s als ‘Sonatine’ en ‘Hana-Bi’ levert een tegelijkertijd verrassend lichtvoetige als emotionele film af. Voorzien van prachtige muziek van Joe Hisaishi is dit een prima instap in het oeuvre van Kitano. Nieuwsgierigen klikken hier voor een voorproefje.

Verzamel zoveel mogelijk medestudenten en kom vooral kijken op donderdagavond 9 februari in Lipsius 307. We beginnen om 19u!