Filmavond II – Tokyo Zombie

Na het grote succes van de vorige filmavond met de twee homosekuele samurai Yaji en Kita die een doldwaze roadtrip naar Ise maakten, is Tanuki nog verder in de kelder van de Japanse cult afgedaald en hebben we voor woensdag 20 oktober het horror-comedy pareltje Tokyo Zombie geselecteerd.

Voortbordurend op de recente populariteit van horror comedy’s als ‘Shaun of the Dead’, hebben de Japanners hun eigen versie van een dergelijk gegeven geproduceerd. Het verhaal luidt als volgt: De buiten de maatschappij gevallen beoefenaars van Jiu-jutsu, de van Afro voorziene Fujio en zijn kale leermeester Mitsuo, worden dermate vaak getreiterd door hun baas, dat Fujio hem op een goede dag lastig valt. Bekomen van deze bruuske daad, besluiten de Fujio en Mitsuo het lichaam van hun baas te begraven op de zogenaamde Black Fuji. Deze reusachtige vuilnisbelt in het centrum van Tokyo gebruikt men om afgedankte apparaten te dumpen, maar ook de lichamen van de doden vinden hier een rustplaats. Natuurlijk gaat het mis, en komen de lichamen die reeds op de Black Fuji zijn achtergelaten tot leven door de chemische verontreiniging van de vuilnisbelt. Ook komt Fujio één van zijn ex-leraren die hem in het verleden telkens treiterde tegen, terwijl deze eveneens van een lijk probeert af te komen. Fujio neemt op brute wijze wraak en rijdt op zijn voormalige meester in met een shovel, hem vervolgens aan zijn lot achterlatend. Intussen komt een zombie meisje uit de Black Fuji gekropen en de meester, die niet vies is van wat necrofilie, vraagt of het meisje hem bepaalde diensten wil bewijzen. Natuurlijk is dit onbehoorlijke verzoek niet zonder gevolgen, en een escalatie van de gebeurtenissen vindt plaats. Tokyo wordt overspoelt door zombies, en lijkt reddeloos verloren. Maar de zombies hebben niet gerekend op de vechtkunst van Fujio en Mitsuo…

Neemt mede-studenten mee naar Lipsius 028 en kom in grote getale genieten van een schouwspel zoals alleen de Japanners dat kunnen maken!