Filmavond I – Mayonaka no Yaji-san Kita-san

Met trots presenteert Tanuki de allereerste activiteit van de nieuw opgerichte Kunst & Cultuurcommissie in de vorm van de eerste filmavond van dit collegejaar! Op deze filmavonden zullen we jullie onbekende pareltjes uit de Japanse en Koreaanse cinema voorschotelen. Voor woensdag 6 oktober is de keuze gevallen op Mayonaka no Yaji-san Kita-san, oftewel Yaji & Kita: The Midnight Pilgrims.

Yaji en Kita zijn twee aan lager wal geraakte samurai in het vroegere Edo. Ze zijn hopeloos verliefd op elkaar, maar het een en ander staat hun relatie in de weg. Yaji is getrouwd en Kita is verslaafd aan drugs.
Ze besluiten een roadtrip te maken naar Ise, waar ze hun zonden achter zich kunnen laten en een rooskleurige toekomst tegemoet kunnen gaan. De twee stappen op de motor en rijden naar Ise, maar vlak voor de afslag worden ze aangehouden door een agent die de twee vertelt dat de motorfiets nog niet is uitgevonden in de Edo-periode en ze terug moeten gaan om de tocht te voet af te leggen. Tijdens de tocht ontmoeten ze knotsgekke karakters en raken de twee in bizarre en soms ook levensbedreigende situaties terecht. Mayonaka no Yaji-san Kita-san is een explosie van kleur, muziek, bizarre humor, memorabele personages en surrealistische locaties. Een psychedelisch feest wat van deze roadtrip een echte trip maakt.

Graag zien we jullie op 6 oktober in lokaal 227 van het Lipsius om 19.00 uur. Wie niet meer kan wachten klikt hier voor een voorproefje!