Duizend Kraanvogels voor Japan

Het SieboldHuis en de Leidse AlumniKai ‘Van hier tot Tokyo’ organiseren komende zaterdag een middag waar iedereen die dat wil zijn steun kan betuigen aan Japan middels het symbolische vouwen van een kraanvogel. Wij ondersteunen dit gebaar ten volle; daarom hieronder het bericht met uitgebreidere informatie.

Het Japanmuseum SieboldHuis heeft met ontsteltenis de gebeurtenissen in Japan gevolgd sinds de aardbeving en de tsunami van afgelopen vrijdag 11 maart. Om alle mensen in Japan te steunen, wil het SieboldHuis met alle bezoekers 1000 (of meer) kraanvogels vouwen, het Japanse symbool om een wens uit te laten komen. Deze keer om alle Japanners voorspoed en geluk toe te wensen voor de komende tijd.

Het SieboldHuis roept iedereen op die steun wil betuigen aan Japan aankomende zaterdagmiddag een kraanvogel te komen vouwen. Een kraanvogel vouwen is zo geleerd en kan door jong en oud worden gedaan. Alle andere bijdragen (muziek, workshop, kunst, etc.) om steun te betuigen zijn ook zeer welkom. We proberen voor iedereen een plekje te vinden. Geldelijk doneren aan het Rode Kruis in Japan is ook mogelijk. Zo kunnen we met vereende krachten een Japan een hart onder de riem steken. Volg deze actie ook op Twitter via #ActieVoorJapan. Je kunt op Facebook aangeven of je komt.

Kom dus zaterdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur naar het SieboldHuis en vouw mee aan duizend kraanvogels voor Japan.