David Mitchell in het Sieboldhuis

Schrijver David Mitchell laat zich op zondag 10 oktober interviewen in het SieboldHuis. Ook het publiek kan hem vragen stellen over zijn nieuwste boek dat handelt over het leven van de Nederlanders op het eilandje Deshima in Japan aan het einde van de 18e eeuw. Het markeert de aftrap van de lezingenreeks ‘Japan achter de schermen’ die het SieboldHuis samen met Japans Cultureel Centrum Shofukan organiseert.

Voor het boek De onverhoorde gebeden van Jacob de Zoet (2010) deed Mitchell vier jaar lang onderzoek. Hij kwam al meerdere keren naar Leiden en bezocht het SieboldHuis om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van Deshima en de Nederlanders die vanaf daar als enigen van de wereld mochten handelen met Japan.

David Mitchell (Southport, 1969) bereikte in Nederland het grote publiek met Wolkenatlas waarmee hij de British Book Award won voor literaire fictie en de Richard & Judy Best Read of the Year. Net als DroomNummerNegen was het genomineerd voor de Man Booker Prize. In 2003 werd David Mitchell door het tijdschrift Granta uitgeroepen tot een van de twintig beste Young British Novelists.

Het interview met David Mitchell vindt plaats om 15.00 uur. Entree is €5,00. Gaarne van tevoren inschrijven via info@sieboldhuis.org. Vanaf 16.30 uur kan iedereen zijn eigen exemplaar laten signeren bij de ingang van het SieboldHuis.