CAMERA JAPAN Festival 2016

camerajapanfestival2016

CAMERA JAPAN is weer terug!

Dit Japanse culturele festival vertoont niet alleen films, maar gaat ook in op andere onderwerpen zoals kunst, muziek, dans, mode, eten, en nog veel meer! Dit jaar focussen zij zich vooral op verschillende soorten comedy. Er is een grote hoeveelheid aan leuke Japanse films en andere evenementen die zij van 6 oktober tot 9 oktober in Rotterdam en van 14 oktober tot 16 oktober in Amsterdam organiseren. De Kunst & Cultuurcommissie heeft hier 3 leuke films van uitgezocht om samen met jullie te kijken! (zie http://camerajapan.nl/voor een overzicht aan alle films en evenementen die zij te bieden hebben)

1# Flying Colors
“Charmante feelgood-komedie over een tienermeisje dat, tot iedersverbazing, in slechts een jaar tijd weet te transformeren van blonde bimbo naar een modelleerling die kans maakt om te worden geselecteerd voor een elite-universiteit. Met dank aan een inspirerende docent op een zogeheten cram school (en de nodige zweetdruppels en tranen). Eén van de grootste bioscoophits in Japan in 2015.”

Datum: vrijdag 7 Oktober
Tijd film: 19:00
Verzameltijd (Leiden CS): 17:20 (vertrek 17:35)

2# Our Huff and Puff
“Vier schoolvriendinnen uit Fukuoka stappen op de fiets richting Tokio om hun favoriete band ‘CreepHyp’ op te zien treden. Een lichtvoetige roadmovie, grotendeels verteld via beelden van de mobieltjes van de meisjes zelf. De regie is van MATSUI Daigo, bekend van eerdere publieksfavorieten als Wonderful World End en Afro Tanaka.”

Datum: vrijdag 7 oktober
Tijd film: 22:15
Verzameltijd (Leiden CS) : 20:35 (vertrek 20:50)

3# Cats Don’t Come When You Call
“Mitsuo, een bokser zonder veel geluk in het leven, heeft een voorkeur voor honden maar raakt toch opgezadeld met twee katten, die door zijn oudere broer van de dood zijn gered. Tot zijn eigen verbazing zorgen zijn nieuwe pluizige kameraden ervoor dat een groot gat in zijn leven wordt opgevuld. Een ontroerende tranentrekker gebaseerd op een populaire manga.”

Datum: zaterdag 8 oktober
Tijd film: 19:15
Verzameltijd (Leiden CS): 17:35 (vertrek 17:50)

– Samen met de Kunst- en Cultuurcommissie gaan? 
Je krijgt de mogelijkheid om samen met leden van de KCC mee te reizen naar de films. Dit is niet alleen gezellig maar ook voordelig! Mensen die geen OV abonnement hebben kunnen met anderen meereizen voor 40% korting en er zijn ook nog eens coupons voor een tweede kaartje gratis bij Camera Japan!
> Laat even weten of je meegaat door een mailtje te sturen naar kcc{apenstaart}tanuki.nl met je naam en de titel van de film.
Vervang {apenstaart} door @.

– Kosten
Trein + metro: met samenreiskorting (40%) enkel – €4,40 of retour – €8,80. We reizen ook met de metro, hiervoor zijn de prijzen niet bekend.
Tickets: €9,50 óf €8 voor studenten en mensen met een CJP. (Dit is zonder het gebruik van de ‘2e filmkaartje gratis’ coupon)


TRAILERS

1# Flying Colors

2# Our Huff and Puff

3# Cats Don’t Come When You Call