Camera Japan Festival 2014

Hieronder volgt een persbericht van Camera Japan:

Lumiere_logo_zwart Camera Japan Festival weblogo

The Tale of the Princess Kaguya_still image_online use

 

9e CAMERA JAPAN

2-5 oktober 2014 Rotterdam & 10-12 oktober 2014 Amsterdam

 

PERSBERICHT 6 augustus 2014

 

Voorpremière Ghibli’s The Tale of the Princess Kaguya in Rotterdam

Ontdek als een van de eersten in Nederland de nieuwe Studio Ghibli-film van de Japanse animatiemeester TAKAHATA Isao! Als voorproefje op het festival in oktober, presenteren CAMERA JAPAN en filmdistributeur Lumière woensdag 20 augustus, aanvang 19.00 uur in LantarenVenster in Rotterdam, een voorpremière van The Tale of the Princess Kaguya. Lumière brengt de film op 4 september uit in Nederland.

The Tale of the Princess Kaguya is een geanimeerde interpretatie van ‘Taketori monogatari’, een 10e-eeuws Japans volksverhaal over een maanmeisje dat op aarde terechtkomt.

Een kinderloze bamboesnijder vindt op een dag een duimgroot baby´tje in een van de bamboestokken. Hij besluit haar mee te nemen naar huis en op te voeden samen met zijn vrouw. Naarmate de tijd verstrijkt blijkt het meisje uit te groeien tot een prinses, genaamd Kaguya.

The Tale of the Princess Kaguya, november 2013 uitgebracht in Japan en afgelopen mei geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Cannes, is een animatiefilm van de hand van TAKAHATA Isao, een van de bekendste Japanse animeregisseurs. De 78-jarige Takahata regisseert en schrijft scenario’s voor tekenfilms sinds het begin van de jaren zestig. Zijn werk inspireerde jongere collega’s, waaronder die andere beroemde Japanse animatiemaestro, MIYAZAKI Hayao, met wie hij in 1985 de zeer succesvolle productiemaatschappij Studio Ghibli oprichtte.

Kaarten voor de voorpremière zijn verkrijgbaar via www.lantarenvenster.nl.

 

CAMERA JAPAN

Filmliefhebbers en geïnteresseerden in Japanse of Aziatische cultuur weten hun weg naar CAMERA JAPAN te vinden: sinds 2006 trekt het festival veel bezoekers met een programma van ruim dertig nieuwe en klassieke speelflms, anime, documentaires en korte flms. CAMERA JAPAN, het grootste festival voor Japanse film en anime in de Benelux, biedt een breed aanbod van romantiek, samoerai, humor, yakuza, sci-f en actualiteit.

Het festival vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 oktober in LantarenVenster, Rotterdam. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 oktober is een deel van het programma te zien in Kriterion, Amsterdam.

Nieuws over CAMERA JAPAN en, vanaf 1 september, het complete programma en alle informatie over kaartverkoop zijn te vinden via camerajapan.nl en facebook.com/camerajapan.

The Tale of the Princess Kaguya

Regie: TAKAHATA Isao

Cast: ASAKURA Aki, KORA Kengo, CHII Takeo e.v.a.

Productiejaar: 2013

Lengte: 137 minuten

Talen: Japans gesproken – Nederlands ondertiteld

Trailer: http://youtu.be/sSfPrQyEIhk

Voorpremière: woensdag 20 augustus, 19.00 uur, LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Release Nederland: 4 september 2014

(Einde persbericht)