Aankondiging The Tale Of The Princess Kaguya

THE TALE OF THE PRINCESS KAGUYA

princess kaguya

 

Na het succes van THE WIND RISES
brengt Lumière op 4 september de nieuwe Studio Ghibli-film uit in de bioscoop.

De film is vorig jaar november uitgebracht in Japan en was ook te zien op het Filmfestival in Cannes. Deze animatiefilm is van de hand van Isao Takahata, een van de bekendste Japanse animeregisseurs. Veel van zijn werk zoals (The Grave of the Fireflies en My Neighbors the Yamadas) is uitgebracht door Studio Ghibli, de filmstudio die hij in 1985 oprichtte met Hayao Miyazaki. The Tale of the Princess Kaguya is gebaseerd op het 10de-eeuwse Japanse sprookje Taketori Monogatari (The Tale of the Bamboo Cutter). Er is 8 jaar lang aan gewerkt en is vooralsnog het laatste project van de makers van de Ghibli studio.

Naast het feit dat The Tale of the Princess Kaguya een fabelachtig mooie Japanse animatiefilm is, verdient deze ook de aandacht doordat de film bijdraagt aan de overdracht van het Japanse cultureel erfgoed. Bovendien bevat de film ook een prachtige soundtrack van Joe Hisaishi gezongen door Kazumi Nikaido.

Synopsis
THE TALE OF THE PRINCESS KAGUYA is een geanimeerde interpretatie van het 10de-eeuwse Japanse sprookje ‘Taketori monogatari’, een van de oudste Japanse teksten. Een kinderloze bamboesnijder ontdekt op een dag een duimgroot prinsesje in een magisch bamboewoud. Hij besluit haar mee te nemen naar huis en op te voeden samen met zijn vrouw. Ze groeit bijzonder snel en wordt een prachtige jonge vrouw. De rijkste en mooiste jonge mannen van het land, waaronder zelfs de keizer, dingen naar haar hand. Ze doen er alles aan om haar te veroveren, maar Kaguya weigert om zich in een keurslijf te laten dwingen.

Bekijk de trailer hier.